Járhat nekünk államilag támogatott lakáshitel?

Tisztelt szakértő Úr!

3 gyermekünk született (5 és 3 évesek, a kisebbek ikrek). Építkezni kezdtünk, még nem tudtuk befejezni pénz híján. Mi 36 és 42 évesek vagyunk. Házunk kb.70%-os állapotban van. Jövőre kellene lakhatásit produkálnunk.

A kérdésem az lenne, hogy meglevő deviza alapú hitelünk mellé igényelhetjük-e az államilag támogatott hitelt? Ha igen, akkor a megítélt összeg 70%-áról kell számlát felmutassunk vagy a teljes építési költség 70%-áról? Valamint mennyi támogatásra lehetnénk jogosultak?

Válaszát előre is köszönöm!
Attila

Kedves Attila!

Egy építkezés csak egy hitelintézet által finanszírozható. Ha az építkezéshez már vettek fel deviza alapú hitelt, akkor sajnos nincs lehetőség államilag támogatott építési hitel igénylésére.

Ez esetben amit tehetnek, az pótköltségvetés benyújtása a hitelfolyósító bankhoz, majd a bank bírálatát követően nyílhat lehetőség további összeg felvételére.

Lakásépítési támogatás jelenleg olyan lakóház építéséhez igényelhető, mely 2010. január 1. után kiadott építési engedély alapján épül. Amennyiben az előbbi dátumot követően adták ki az építési engedélyt, s a pótköltségvetést jóvá hagyja a pénzintézet, akkor – a szocpoligénylés további feltételeinek teljesülése esetén – jogosultak lehetnek szocpolra is. Ennek megállapítása a hitelfolyósító bank hatásköre.

A szocpoligénylés feltételeit ITT olvashatja.

 


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x