Jár a köztisztviselői hitel felmondott devizahitelre is?

Kérem szíveskedjenek információt adni. Végrehajtás alatt álló devizahitelem van. Köztisztviselő vagyok. A bankban nem adtak ki igazolást, mert végtörlesztésre nem vagyok jogosult. A munkahelyem így a 7.500.000 Ft állami támogatott kölcsönt nem adja meg. Legalább is nem tudnak semmit mondani, mi van ebben az esetben.
Miért nem kaphatja meg ezt a hitelt, aki köztisztviselő és végrehajtás alatt van a devizahitele? A segítség nekünk is fontos lenne. Azokra a köztisztviselőkre is gondolhattak volna, akiknek végrehajtás alatt van már a hitelük.
Kérem segítsenek!
Köszönettel:
Gyöngyi

Kedves Gyöngyi!

A 7,5 millió forintig adható munkáltatói támogatás és a köztisztviselői kölcsön két különböző lehetőség.

A maximum 7,5 millió forint összegű munkáltatói támogatást a munkáltatók a kedvezményes végtörlesztéshez adhatták adómentesen 2011. december 31-ig. Ez a támogatás a közszféra dolgozói számára nem volt elérhető.

A munkáltatói támogatás helyett a köztisztviselők és közalkalmazottak devizahitelük rögzített árfolyamon történő visszafizetéséhez munkáltatói kölcsönt kérhetnek. Ezzel a lehetőséggel azonban csak azok a devizaadósok élhetnek, akik jogosultak a kedvezményes végtörlesztésre. Mivel Ön erre – a fentiekben leírtak szerint – nem jogosult, ezért nem élhet ezzel a kedvezményes hitellehetőséggel.

A kedvezményes végtörlesztésre azok jogosultak:
– akiknek a deviza alapú jelzáloghitelük folyósításakor érvényes árfolyam nem haladja meg CHF hitel esetén a 180 Ft-ot, EUR hitel esetén a 250 Ft-ot, JPY hitel esetén pedig a 2 Ft-ot,
– hitelszerződésüket 2011. június 30-ig nem mondták fel,
– a végtörlesztésre vonatkozó írásbeli igénybejelentést 2011. december 30-ig megtették,
– érintett deviza alapú kölcsönhöz közvetlenül kapcsolódó áthidaló vagy gyűjtőszámlahitelből eredő tartozás végtörlesztését is vállalják.

Ha Ön nem jogosult a rögzített árfolyamon történő végtörlesztésre, akkor valószínűleg e feltételek valamelyike nem teljesül.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x