A legalább 3 gyermekesek, illetve a legalább 3 gyermeket vállalók 2016. január elsejétől 10 millió forint összegű CSOK-ra lehetnek jogosultak, ha új építésű lakóingatlant vásárolnak, vagy új házat építenek. Azok számára, akik ezt a támogatást igénybe is veszik, elérhető lehet a 3%-os kamatú támogatott lakáshitel.

Ismerje meg a 3%-os támogatott hitel törlesztő részletét!

Az elmúlt napokban az érdeklődők már tájékozódhattak e támogatott hitel igénylési feltételeiről, melynél a kamattámogatás 25 éven át garantált. Mostantól azonban már nemcsak a feltételek, hanem a fizetendő törlesztő részlet is elérhető, s honlapunkon megtekinthető. Online Hitelkalkulátorunk segítségével Ön is egyszerűen és gyorsan kiszámolhatja a 3%-os támogatott hitel havi törlesztő részletét!

A támogatott hitel legfőbb jellemzői:

  • Összege: minimum 1 millió forint, maximum 10 millió Ft.
  • Futamidő: minimum 1 év, maximum 25 év.
  • Ügyfél által fizetendő kamat: 3%
  • Kamatperiódus: 5 év
  • Kamattámogatás időszaka: 25 év
  • A 3%-os támogatott hitel összege tehát 10 millió forintnál kevesebb is lehet, s – az igénylők életkorától függően – tetszés szerinti futamidőre kérhető.

Támogatott törlesztő részletek összehasonlítása

Új lakásszerzéséhez jelenleg 3 fajta kamattámogatott hitel igényelhető:

  • Otthonteremtési kamattámogatás keretében nyújtott támogatott hitel – 5 évig tartó kamattámogatással
  • Fiatalok és többgyermekesek kamattámogatott hitele – 20 évig tartó kamattámogatással
  • Otthonteremtési kamattámogatás keretében nyújtott támogatott hitel – 25 évig tartó kamattámogatással (legalább 3 meglévő vagy vállalt gyermek esetén)

Az alábbi táblázatból jól látszik, hogy az ez év elejétől igényelhető támogatott hitel lényegesen kedvezőbb törlesztő részletet biztosíthat az új lakásszerzők számára. Az összehasonlításban megadott törlesztő részleteket mindhárom hitelterméknél 5 éves kamatperiódussal, 20 éves futamidővel kalkuláltuk.

Picture01

Összehasonlítás az első 5 évben fizetett törlesztő részlet alapján

 Mivel az 5 évig támogatott, otthonteremtési kamattámogatás keretében nyújtott hitelnél a 6. évtől a kamattámogatás megszűnik, s az aktuális piaci kamatok alapján folytatódik tovább a hiteltörlesztés, míg a másik két támogatott hitel esetében a kamattámogatás 20, illetve 25 éven át garantált, ezért a befizetett törlesztő részleteket az első kamatperiódusra, vagyis a futamidő első 5 évére vonatkozóan összesítettük. Így is jól látszik azonban, hogy közel 1 millió forinttal kevesebbet fizetünk vissza 5 év alatt a 10 millió forintos CSOK mellé igényelhető támogatott hitel esetén.

Picture02

Jelentős díjkedvezményekkel igényelhető

A 25 évig támogatott kölcsön igénylésekor – akárcsak az egyéb típusú jelzáloghiteleknél - számos díjkedvezmény érvényesíthető. Több tízezer forintot spórolhatunk meg már akár 5 millió forint összegű hitel felvételekor is, s ezzel a járulékos költségek jelentős mértékben minimalizálhatók. Minderről szintén online Hitelkalkulátorunkat használva tájékozódhat.

A 10 milliós CSOK igénylési feltételeit IDE kattintva ismerheti meg!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése