Kedves Hölgyem/Uram!

Azt szeretnem megtudni, hogy a nettó jelenlegi árfolyamon átszámított 1 000 000 Ft körüli havi jövedelmemmel milyen lehetőségeim vannak ingatlant vásárolni hitelből. 3.400 Euró fix/hónap. Írországban dolgozok egy kis méretű cégnél mint üzletkötő. A próbaidőm januárban jár le és szeretnék rögtön vásárlásba fogni. (6 hónap) Banki kivonat és munkáltatói igazolás ki lesz állítva.

Több kisebb ingatlant szeretnek vásárolni és azt szeretnem tudni, hogy ebben az esetben hogyan tudok eljárni.
Lehetséges egy hitelkeretet szerezni vagy minden ingatlan esetében külön igénylést kell benyújtanom?
Mi lenne a maximum terhelhetőség, megkapható összeg? Ez gondolom a futamidőtől is függ.
Amennyiben 20-25 éves futamidőre veszek fel hitelt és azt 4 éven belül vissza szeretném fizetni, úgy milyen plusz díjakkal kell számolnom?
Melyek azok a hitelintézetek, amelyek elfogadják a külföldi jövedelmet?
Mennyi időt vesz igénybe a jóváhagyás?

Várom válaszukat!
Köszönettel,
Mihály

Kedves Mihály!

Legalább 3 hónapos, nem próbaidős, határozatlan időre szóló külföldi munkaviszonnyal már igényelhető lakáshitel. A bankok többsége jellemzően 30 napnál nem régebbi angol nyelvű munkáltatói igazolást, utolsó 3-6 havi munkabért tartalmazó bankszámla kivonatot és külföldi munkaszerződést kér a hitelkérelemhez csatolni.

Lakásvásárlás esetén minden egyes ingatlanvásárlás kapcsán külön hitelkérelmet kell benyújtani. Lényeges, hogy fedezetként csak olyan lakóingatlant fogadnak el a bankok, melynek forgalmi értéke eléri legalább a 3-3,5 millió forintot. Törvényi előírás alapján egy ingatlan értékének legfeljebb 80%-a vehető fel lakáshitelként. Ezt a finanszírozási arányt azonban befolyásolja az igénylő jövedelmi helyzete, valamint a megvásárolni kívánt ingatlan területi elhelyezkedése. Azt, hogy egy-egy lakásvásárlás esetén mekkora összegű lakáshitel felvételére lehet jogosult, az adott ügylet részleteinek ismeretében tudják Szakértőink meghatározni.

A futamidő lejárata előtti részleges vagy teljes előtörlesztés minden pénzintézetnél lehetséges az úgynevezett elő- vagy végtörlesztési díj megfizetésével. Ennek pontos összegét a pénzintézetek mindenkor hatályos hirdetménye tartalmazza. Általában az elő- vagy végtörlesztett összeg 1%-a fizetendő, de lehetőség nyílhat díjmentes elő- és végtörlesztésre is a banki hirdetményben meghatározottak alapján.

A hiánytalan hitelkérelmi dokumentáció benyújtása után hozzávetőlegesen 1 hónapot vesz igénybe a hitelbírálat. Előzetes hitelbírálat elvégzésére is van lehetőség, ennek eredménye néhány napon belül rendelkezésre áll.

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése