Tisztelt Cím!

A deviza alapú hitellel sajnos mókuskerékben forgolódunk. Mivel már idegileg ezt nem lehet bírni, úgy döntöttünk, hogy vásárolunk egy családi házat a gyermekeim nevére.

Kérdésem:
Mi, mint aktív bárosok vehetünk-e fel osztrák hitelt? Ha igen, milyen feltételekkel?
Vagy inkább a gyerekek, mint leendő tulajdonosok vegyék fel a hitelt?

12 milliós a ház, 8,5 millió kölcsön kellene 15 évre. Mennyi lenne a havi részlet, milyen gyors az elintézési határidő?

Köszönettel: Margit

Kedves Margit!

Osztrák banki hitelek közvetítésével irodánk jelenleg nem foglalkozik, így osztrák pénzintézetnél történő hitelfelvételben sajnos nem tudunk Önöknek segíteni. Ha azonban BAR listásként szeretnének hitelhez jutni, akkor Magyarországon, a hazai bankok részéről jelenleg sajnos nincs megfelelő hitelajánlatunk.

Amennyiben a gyermekei lesznek az ingatlantulajdonosok, s ők nem szerepelnek negatív tartalommal a BAR listán, akkor érdemes lenne nekik felvenni a hitelt. Ez esetben számos lakáshitel konstrukció áll rendelkezésre. Használt lakás vásárlásához Magyarországon ma már nemcsak piaci kamatozású lakáshitel igényelhető, hanem állami kamattámogatású kölcsön is, melynek keretében az állam a futamidő első 5 évében kamattámogatást biztosít a törlesztő részlet megfizetéséhez. A támogatott lakáshitel igénylésének nem feltétele a házastársi vagy élettársi kapcsolat, egyedülállók is igényelhetik, a jogosultság nincsen sem életkorhoz, sem eltartott gyermekhez kötve.

A kamattámogatott kölcsönnel kapcsolatban annak az előírásnak kell megfelelni, hogy a vásárolandó használt lakás értéke nem lehet több 20 millió forintnál, a támogatott kölcsön összege pedig nem haladhatja meg a 10 millió forintot. A kölcsön kizárólag forint alapon érhető el, kizárva ezzel az árfolyamkockázat veszélyét.

A maximálisan felvehető hitel összegét az ingatlan értéke és területi elhelyezkedése mellett az igénylők jövedelmi helyzete határozza meg. A 15 éves futamidejű törlesztő részletnek ingatlanvásárlási kalkulátorunk segítségével azonnal és egyszerűen utánanézhet. A lakásvásárlási hitelek átfutási ideje körülbelül 1 hónapot vesz igénybe.

Amennyiben szeretné megismerni a gyermekei által esetlegesen elérhető hazai lakáshitel lehetőségeket, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmenetes tájékoztatást fognak nyújtani.

Üdvözlettel:
A Hitelnet.hu csapata

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Magyarországon egyik bank sem ad hitelt, mivel KHR listára kerültem negatív státuszban. Szeretnék lakást vásárolni, így kérném az önök segítségét egy külföldi hitelhez, hitelközvetítőt ha lehet!
2 gyermekem van, állandó munkahellyel rendelkezem. A nettó bérem átlagban 260.000 Ft.

Jó napot kívánok!
Az érdekelne, hogy önöknél osztrák hitelt lehet-e felvenni?! Sajnos KHR listán vagyunk és szeretnénk visszavásárolni a lakásunkat, ami 3 millió forint.
Köszönettel.
Andrea

Tisztelt Cím,
érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben Ausztriában vagyok bejelentve, viszont nincs kint állandó és ideiglenes lakcímem, tudok-e hitelt igényelni valamelyik osztrák banktól? Ha igen, milyen feltételekkel?
Ca. 30.000 EUR hiteligény használt házra Dunakeszin.
Lakás értéke: 100.000 EUR.
Futamidő 10 v 20 év.
Válaszukat várva,
Tisztelettel:
Zoltán

Tisztelt Cím!
Magyarországon lehetséges osztrák hitel igényt valahol beadni? 5 M Ft-ra lenne szükségem, magyar megyeszékhelyen szeretnék tégla családi házat vásárolni!
Válaszukat köszönöm szépen!
Üdv.
Ferenc

Eszter vagyok és már 2005 óta Tenerifen élek. Szeretnék felvenni hitelt jó kamatfeltételekkel, ezért osztrák hitelre gondoltam. Mi szükséges hozzá, illetve mennyi idő alatt juthatok a hitelhez, ha kérvényezhetem?
Köszönöm
Tisztelettel.
Eszter

Tisztelt Cím!
A közeljövőben párommal lakást szeretnénk vásárolni Győrben. Én Ausztriában dolgozom, nettó fizetésem átlagban 1400-1500 euró, párom Győrben dolgozik. Mindkettőnk nevén előző házasságunkból van lakáshitel, emiatt és a kedvezőbb feltételek miatt szeretnék érdeklődni osztrák lakáshitel igénybevétele iránt. Elképzelésünk és a lakáspiaci árak szerint maximum 12 millió forintért vásárolnánk lakást és nincs önrészünk. Kérem tájékoztatását a lehetőségeinkről.
Üdvözlettel: Beatrix

Esztergom külterületén 2888 m2 területű szántó és gazdasági épület címen bejegyzett zártkerti ingatlanra szeretnék 7.000.000 Ft jelzáloghitelt felvenni. Az épület felújítása elkezdődött (hátralévő munkafolyamatok: kazán beépítés, burkolás, festés, bútorozás, világítótestek, külső burkolatok), a befejezésére lenne szükség kölcsönre. Az épület lakóingatlanná minősítése a helyi körülmények miatt nem lehetséges, de a felújítás végén lakóépület lenne belőle. Az épület 2 szintes téglaépület, szintenként 50 m2-es alapterülettel. Itthoni pénzintézetek az ingatlan jellege miatt nem adnak kölcsönt, ezért osztrák pénzintézetet szeretnék keresni. Jelenleg egy Bt. tulajdonosa vagyok, tavalyi éves hivatalos jövedelmem kb. havi nettó 500.000 Ft volt.
Üdvözlettel: Norbert