Ingatlanlízinges fizetési nehézséggel hova fordulhatok?

2007-ben vettem fel 10% önrésszel magánszemélyként az általam kiválasztott lakásvásárlására 20 M Ft-ot, CHF alapú nyílt lízing formájában. Azóta emelkedett az Áfa 5 %-kal, a CHF árfolyam “hazafutását” ismerjük, most várható az újabb Áfa emelés, jelenleg még 38 M HUF-val tartozom, miközben havi 200 e HUF-ot törlesztettem idáig átlagban. Ha korábban valaki elmondja nekem, hogy ez az un.”lakásbérlet” kiszámíthatatlan, a viszony fel nem mondható, és semmi otthonvédő rendelkezés ránk nem vonatkozik, akkor sima bérleti szerződéssel azóta budai házat bérelnék. Így viszont elfolyt a tartalék pénzem és már csak 10 nap van hátra a 90 napos hátralék határidőig. Az én helyzetem, az én otthonom nincs védve a 180 HUF/CHF visszafizetési lehetőséggel? Mit tehetek? Üdv. G.
Kérdést feltette: Gabriella

Kedves Gabriella!

A kedvezményes végtörlesztés lehetősége sajnos a lakáslízingeseket nem érinti. Célszerű volna minél előbb a folyósító bankhoz fordulnia, és a fizetési nehézséggel küzdők számára kidolgozott banki lehetőségekről érdeklődni.

Fontos, hogy ne várja meg, míg felmondásra kerül a lízingszerződés, mert akkor sok esetben már nem tudnak segíteni a bankok.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Egy lakást lízingelek, ára 11.500.000.- Ft volt, befizettem 2.850.000.- Ft-ot. 4 éve fizetem. Jelenleg nem bírom úgy fizetni ahogy kéne, van elmaradásom. A lízinget felfogják mondani /svájci frankos/.
Szeretném tudni mi lesz a befizetett összeggel?
Elviszi a válság?
Ha lakást bérel az ember, a befizetett, letétbe helyezett összeg kaució!?

Azt szeretném kérdezni, tud-e valaki arról, hogy a lízing hiteleseken is segít-e valaki? Érdekes módon erre a hitelre semmi nem vonatkozik, azonkívül, hogy a törlesztő részlet duplájára emelkedett. Az persze vonatkozik ránk is. 16 éves fiammal élek, egyedül nevelem, alkalmi munkám van most csak, mindenben elutasított az OTP. Hova menjek???? Nincs miből albérletet fizetni, az Iskola is ide köt!

Öt éve fizetjük a lakáslízing részleteit. 14 millió Ft-nyi CHF-ot finanszírozott annak idején az OTP lakáslízing Zrt. Törlesztőrészleteink 80 e Ft/hó-ról 170 e Ft/hó összegre növekedtek. Tartalékaink elfogytak, nem tudjuk tovább fizetni a havi részleteket. Az OTP-nél szóban érdeklődtünk, azt mondták, hogy nem lehet belőle “kiszállni”. Tényleg így van? Akkor is “rajtunk marad” a fizetési kötelezettségből nem rendezett rész, ha esetleg elárverezik a lakást?
Van megoldás? Megszabadulhatunk a tartozástól, ha a lakást már úgyis elveszítettük?
Éva


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x