Ingatlanfedezet nélküli adósságrendezés?

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Kb. 450 ezer Ft szabad felhasználású hitel tartozásom van az OTP felé, és sajnos kb. ugyanennyi felhasznált folyószámlahitel keretem is. A törlesztő részleteket folyamatosan fizetem, elmaradásom soha nem is volt.

Kb. 900 ezer Ft hitelre lenne szükségem, hogy mindkettőt rendezni tudjam, és “megszabaduljak” az OTP-től, mert a hitelkeret miatt havi 10 ezer Ft-tal többet kell fizetnem (kamat stb.). Ingatlanfedezettel sajnos nem rendelkezem. Nettó jövedelmem kb. havi 130 ezer Ft, állami cégnél dolgozom 8 éve.

Esetlegesen lehet-e megoldás a problémámra?
Mely bankok tudnának nekem segíteni?

Köszönöm előre is segítségét!
Mariann

Kedves Mariann!

Az ingatlanfedezet nélküli hiteleket a pénzintézetek viszonylag magas kamatláb mellett nyújtják, vagyis szabad felhasználású személyi kölcsönt újabb fedezet nélküli hitellel nem érdemes kiváltani, mert nem csökkenthető általa a havi törlesztő részlet összege.

Adott jövedelemmel valószínűleg nem is tudna újabb ingatlanfedezet nélkül nyújtott kölcsönt igényelni, mivel jövedelme – a meglévő kölcsöneit is figyelembe véve – ezt nem teszi lehetővé. Fedezet nélküli szabad felhasználású hitel bírálatakor ugyanis a bankok az igénylő minden meglévő hiteltörlesztését figyelembe veszik, még azokat is, melyeket az újabb kölcsönből visszafizetne.

Megoldást csak az ingatlanfedezet bevonásával felvehető szabad felhasználású vagy adósságrendező hitel jelentene. A jelzálog alapon nyújtott kölcsönök visszafizetésének biztosítékaként – az igénylő jövedelme mellett – ugyanis ott az ingatlan, s ez lényegesen alacsonyabb kamatláb mellett teszi lehetővé a hitelfelvételt.

Jelzáloghitel nemcsak olyan ingatlanra vehető fel, mely az adós tulajdonában van. Ha tehát Ön nem is rendelkezik ingatlannal, de a családban van olyan személy, aki a tulajdonában lévő lakását felajánlani a hitel fedezeteként, akkor arra igényelhető a kölcsön. Ez esetben kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják az adósságrendezésre felvehető hitelkonstrukciókról!

Ingatlanfedezet nélkül sajnos nem tudunk Önnek olyan bankot ajánlani, ahol megoldható lenne személyi kölcsönének és folyószámla hitelének visszafizetése.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Cím!
2 M Ft személyi kölcsönöm van, amelyet ingatlanfedezetűre szeretnék váltani! Kb. 8.000.000 Ft az értéke a háznak, ami fele részben a 90 éves édesanyám néven van.
Lehetséges-e az én 50%-omra hitelt felvennem? Nyugdíjam 135.440,- Ft.
Választ köszönöm!

Kedves Asszonyom!
Fél házra nem vehető fel a jelzáloghitel. Ingatlanfedezetű hitel igénylése esetén az ingatlan összes tulajdonosának részt kell vennie a hitelügyletben és a teljes ingatlanra jegyzik be a hitelnyújtó bank jelzálogjogát. Amennyiben ez megoldható, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Azt szeretném kérdezni, van-e lehetőség hitelkiváltásra.
A Cetelem Bank ZRT-nél van szabad felhasználású hitelem 1.200.000 Ft és, Kártya hitelem 500.000.- Ft. Édesapámnak csak kártya hitele van, 500.000.- Ft a Cetelem Banknál.
Érdeklődnék, hogy nem lehetne-e összevonni a kettőt, hogy egyet kelljen fizetnünk.
Kérem segítsenek!
Előre is köszönöm!

Tisztelt hölgyem, uram!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy kb. 500.000 Ft tartozásom van! Gyesen vagyok két kiskorú gyermekkel! Sajnos önhibámon kívül vannak ezek a tartozások! És azt szeretném megkérdezni, hogy ingatlanfedezet nélkül tudnék-e kölcsönt igényelni, hogy ki tudjam rendezni a tartozásaimat! A bejövő jövedelmem kb. 80.000 Ft.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Ildikó


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x