Július elsejétől elindultak a bankok a babaváró hitellel. Vannak olyan pénzintézetek, ahol az első babaváró hitelek már folyósításra is kerültek. Nem érdemes azonban mindjárt az első, utunkba eső pénzintézethez benyújtani a hiteligénylést. Extra kedvezményre tehetünk ugyanis szert a megfelelő bankválasztással. Mutatjuk a lehetőségeket!

A pénzintézetek többségénél elérhető már a babaváró hitel. Az alapfeltételek ugyan minden banknál adottak, mégsem mindegy melyik banknál vesszük fel a hitelt. A bankok egy része ugyanis jóváírási akciót hirdetett meg a  babaváró hitelhez kapcsolódóan.

[the_ad id="43308"]

Babaváró hitel – kedvezményekkel

A babaváró hitel jogosultsági feltételeit kormányrendelet írja elő, tehát az alapfeltételeket illetően egységesnek kell lenniük a bankoknak. Ezek az alapkövetelmények a következők:

  • Házastársi kapcsolat
  • Feleség életkora 18 és 41 év között
  • Legalább az egyik házas fél 3 éve TB jogosult, vagy ugyanennyi ideig, vagy ideje felsőoktatási tanulmányokat folytat vagy folytatott
  • Magyarországi lakcím mindkét fél részéről
  • Köztartozásmentesség mindkét fél részéről
  • Büntetlen előélet mindkét fél részéről

A hitelbírálat a bankok belső szabályzata alapján történik. Eltérések lehetnek a jövedelemvizsgálat módjában, az elfogadható jövedelemtípusok alapján, valamint az elvárt munkaviszony időtartamára vonatkozóan. Erről bővebben korábbi cikkünkben írtunk.

Extra kedvezmények

Több bank is jóváírási kedvezménnyel kínálja babaváró hitelélt. A jóváírási akció keretében meghatározott összegű kedvezményhez juthatnak az igénylők a babaváró hitel folyósítását követően.

Van olyan pénzintézet, amely a kedvezmény nyújtását meghatározott feltételekhez köti, de olyan bank is van, amely egyszeri 50.000 Ft-ot ír jóvá a babaváró hitel törlesztőszámláján a folyósítást követően, amennyiben az ügyfél 2019. július 31-ig hiánytalan hitelkérelmet nyújt be.

Feltételhez kötött jóváírási akció esetén a kedvezmény nyújtását két alapvető feltételhez kötik a bankok:

  • Havi jóváírás vállalása
  • Havi jóváírás vállalása és adott banknál külön-külön adós és adóstárs részére nyitott számla
  • Havi jóváírás vállalása és rendszeres díjas biztosítás kötése
  • Havi jóváírás vállalása és önkéntes nyugdíjpénztári belépés

Havi jóváírás vállalásával – pénzintézettől függően – akár egyösszegű (20.000 Ft/50.000Ft), akár 5 éven keresztül havi részletekben történő jóváírás (a havi kezességvállalási díj 20%-a minimálbéres jóváírás vállalása esetén, 50%-a havi 400.000 Ft legfeljebb két részletben történő jóváírása esetén) is kapható.

Amennyiben a havi jóváírás mellé az adós és adóstárs részére történő bankszámlanyitást egyaránt teljesítjük, összességében 30.000 Ft (előbbire 20.000 Ft + utóbbire 10.000 Ft) összegű jóváírást kaphatunk és a havi ügyfélkapcsolati díj a Babaváró hitel folyósításának hónapjától számított 2 éven keresztül elengedésre kerül.

Jóváírás vállalásával és biztosítás kötésével összesen 40.000 Ft (előbbire 20.000 Ft, utóbbira szintén 20.000 Ft) kedvezmény érhető el.

Amennyiben a havi jóváírás mellett önkéntes nyugdíjpénztárba történő belépést is vállalunk, összesen 30.000 Ft-os (előbbire 20.000 Ft, utóbbira 10.000 Ft) kedvezményt kaphatunk.

Babaváró hitel kedvezmények igénybevételével

Ha Ön is babaváró hitel igénylése előtt áll és szeretné kihasználni a különböző jóváírási kedvezmények valamelyikét, kérje Szakértőink személyre szabott tájékoztatását! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Érdeklődnék, hogy kapok vagy kaptam-e választ a múlt hét szerdán feltett kérdésemre!
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdv!
Ha augusztusi hónapban felveszem a 10 milliót, szeptemberben születik 2 gyerekem. Akkor októberben visszafizethetek 7 milliót és megtarthatom a 3 milliót?