Tisztelt Uram/Hölgyem!

Lakásvásárlással kapcsolatosan keresem önöket! Érdeklődnék, hogy a következő feltételekkel én vagy a párom esélyesek vagyunk-e lakásvásárlási hitelre?

A párom 37 éves, jelenlegi munkahelyén 4 éve dolgozik. Nettó fizetése 220 ezer forint. Bar listán nem szerepel. Én 32 éves vagyok, jelenleg gyeden. Ennek összege 80 ezer forint. Sajnos tudomásom szerint még bár listás vagyok, ha minden igaz, passzív. Házasok nem vagyunk, de ha a hitel felvétele ehhez kötött, nem probléma, megoldható. Van 2 gyermekünk. Nem tudom, hogy a szocpolt használt lakás vásárlásra igénybe lehet-e venni, mert sajnos önerővel nem rendelkezünk. A hitel összege kb. 7 millió forint lenne, amit igénybe szeretnék venni.

Segítségét előre is nagyon szépen köszönjük és várjuk válaszát!
Tisztelettel: Mária

Kedves Mária!

Használt lakás vásárlásához szocpol nem vehető igénybe. A vételár kifizetése lakásvásárlási hitel igénybevételével történhet, de csak akkor, ha rendelkezésre áll a szükséges önerő. A vásárolandó lakás teljes értéke ugyanis nem vehető fel. Az, hogy pontosan mekkora összegű lakáshitel hagyható jóvá, függ az adott ingatlan értékétől, területi elhelyezkedésétől, állapotától és a lakásvásárlók jövedelmi helyzetétől.

Ha nem rendelkeznek önerővel, akkor a lakásvásárlás csak kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával valósulhat meg. A plusz fedezet hozzátartozói megkötés nélkül bárkié lehet. Ez esetben a hitelnyújtó bank mindkét ingatlanra bejegyzi a teljes hitelösszeget. A kötelemből idővel a plusz fedezet kivonható.

Annak, hogy Ön szerepel a BAR listán vagy nem, egyszerűen utánanézhet a számlavezető bankjánál. A KHR díjmentesen lekérdezhető. Ha adatai negatív tartalommal szerepelnek a KHR-ben, akkor sajnos nem hitelképes egyik pénzintézetnél sem. Amennyiben korábbi tartozását már visszafizette és passzív státuszban van, akkor ennek kezdő időpontjából számított 1 év után lehet ismét jogosult hitelfelvételre, 1 év után ugyanis törlésre kerül a passzív státusz.

A probléma az, hogy élettársi kapcsolat esetén a hitelügyletbe kötelező bevonni az élettársat. Ön nélkül a párja nem igényelheti a kölcsönt. Csak egyedülállóként lenne erre lehetősége. Tehát ha Ön BAR listás, akkor sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelajánlatot készíteni. Amennyiben nem, akkor személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Szakértő!
Jelezni szeretném, a bank NEM vette figyelembe a GYED-et, csak a Férjem jövedelmének 30%-áig, nem lehet kiegészítő jövedelem sem. Hiába állandó juttatás, mivel ideiglenes, nem kalkulálnak vele.

Házat szeretnénk venni sürgősen. Lassan ránk dől a ház.
Kérem önöket segítsenek rajtunk, a feleségem terhes és egy rendes szép házban szeretnénk felnevelni.