Tisztelt Hitelnet!

Lakásvásárlás előtt állok, ami egyre sürgetőbb lenne számomra. Kérdésem hitelfelvétellel lenne kapcsolatos.

Kint dolgozom Ausztriában szezonmunkában egy szállodában december 17 óta. Ez a második szezonom itt. Az elkövetkezendő szezonokban is jó eséllyel (szinte biztos) itt fogok dolgozni. Nettó 1200 EUR-ra vagyok bejelentve. Téli szezon 3, nyári szezon 5-5,5 hónap. Otthon szeretnék lakást vásárolni és felvenni ehhez némi hitelt.

Saját erő lenne hozzá úgy 3-3,5 millió és úgy 6-6,5 millió értékű lakást szeretnénk venni. Nem tudom ez fontos-e ,van egy 2 éves fiam valamint élettársi kapcsolatban vagyok. Bár listán nem vagyok és hitelem sincs.

Milyen lehetőségeim vannak, illetve milyen papírok szükségesek a hitelkérelemhez?

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelttel: Pál

Kedves Pál!

A szezonális munkaviszonnyal sajnos van némi probléma hiteligénylés esetén. A munkáltatói igazoláson fel kell tüntetni a munkaviszony típusát (határozatlan vagy határozott idejű), valamint kezdetének és lejáratának dátumát.

Elsőként a bankok azt nézik, hogy mióta van meg a munkaviszonya. Van olyan pénzintézet, ahol a jelenlegi munkahelyen 3 hónapos munkaviszony megléte esetén már igényelhető lakáshitel. Ha azonban határozott idejű a munkaszerződés és a lejáratot követően rögtön nem kerül meghosszabbításra, csak a következő szezonban, akkor pénzügyi partnereink az ebből származó jövedelmet sajnos nem tudják elfogadni. (Arról, hogy a szerződés lejáratát követően azonnal meghosszabbításra kerül a munkaszerződés, a pénzintézet a munkáltató nyilatkozatát kéri.)

Az önerő mértékét tekintve megvalósítható lenne a hitelfelvétel, vagyis 6-6,5 millió forint értékű lakásra felvehető a 3 millió forint. Ha esetleg a párja nem gyesen, gyeden van, hanem munkaviszonyból származó jövedelemmel rendelkezik, akkor az ő keresete is elegendő lehet a hitelfelvételhez.

Ez esetben kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink ismertetni fogják ez elérhető lakáshitel konstrukciókat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt hitelnet!
Párommal Ausztriában dolgozunk szezonmunkában. 17.900.000 Ft-ért szeretnénk otthon házat venni, amihez a szükséges önerő rendelkezésünkre áll. A többit hitelből szeretnénk finanszírozni.
A kérdésem az lenne, hogy van-e bármilyen lehetőség hitelfelvételre, ha a következő szezonra is aláírt munkaszerződés is megvan. A szezonok közti szünet 1,5 hónap. Én 1 éve, a párom 3 éve dolgozik ugyanannál a munkáltatónál folyamatosan a szezonközi szüneteket leszámítva.
Választ előre is köszönöm!
Nikolett

Üdv!
Külföldön dolgozom 3 éve. A munkaszerződés mindig szezonra írjuk alá. Tehát határozott idejű, minden szezonban. Téli sí szezon, és nyár 2,5 hónap. Tavalyi évi Osztrák APEH jövedelemigazolásom 14.000 Euró. Jövedelem bankszámlára érkezik. Az a kérdésem, tudok-e ingatlan vásárlásra, vagy ingatlan fedezet mellett jelzáloghitelt felvenni. Utolsó 3 havi jövedelem: havi 1500 euró.
A munkáltató igazolást ad ki, hogy megköti a következő szezonra is a szerződést. Így tudok-e Magyarországon 3 millió hitelt kapni?

Szeretnék használt lakást venni faluban, de időszakos munkában vagyok, vagyis nem mindig időhöz van kötve. Úgy lehet-e?

Használt lakást szeretnénk vásárolni, de nincs állandó munkahelye a férjemnek, csak időszakos. 1 évből maximum 10 hónapot dolgozik. Nekem a jövedelmem családi pótlék és anyasági, kaphatok így hitelt? 1.500.000 Ft-ra lenne szükségem.

Tisztelt Hitelező!!
Az én gondom az, hogy külföldön dolgozom, de szezonális munkában (márciustól-november közepéig), és kézbe kapom a fizetésem. Milyen lehetőségeim vannak lakásvásárlási hitel szempontjából? Tegyük fel, hogy rendelkezem önerővel. Én ilyenekre gondoltam, hogy ha kérnék egy igazolást vagy valami papírt a főnöktől, hogy visszajövök jövőre, kaphatok hitelt? Vagy hogy tudnám megoldani? A hitel összege kb. 2,5 m Ft lenne.
Válaszukat előre is köszönöm
Tisztelettel: Judit

A párommal szeretnénk egy ingatlant (165 nm-es családi ház, 850 nm-es telken) megvásárolni, kicsivel az ingatlan értéke (min. 20 millió forint) alatt kb. 15-15,5 millió forintért. Önerő kb. 7-7,5 millió forint. A legkevesebb futamidőre! Ami miatt felteszem a kérdést, az az lenne, hogy mindketten külföldön dolgozunk szezonális munkában (ami egy évben kb. 8-9 hónapot tesz ki), vagyis nincsen állandó munkahelyünk.
Más hitellel nem rendelkezünk, az életkorunk 23 év.
Ehhez kapcsolódóan még azt szeretném tudni, hogy esetleg lehet-e végtörleszteni 1-1,5 év után? Ha igen, mi annak a menete?
Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel: Veronika

Üdv!
Katalin vagyok, 29 éves és már évek óta külföldön dolgozom, lakáshitelt szeretnék felvenni, de szezonális munkaviszonnyal nem tudom, van-e rá mód? Viszont biztos munkahellyel rendelkezem, 2010 óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen.
Köszönöm a választ, további szép napot!