Igényelhető lakáshitel szezonmunka esetén?

Tisztelt Hitelnet!

Lakásvásárlás előtt állok, ami egyre sürgetőbb lenne számomra. Kérdésem hitelfelvétellel lenne kapcsolatos.

Kint dolgozom Ausztriában szezonmunkában egy szállodában december 17 óta. Ez a második szezonom itt. Az elkövetkezendő szezonokban is jó eséllyel (szinte biztos) itt fogok dolgozni. Nettó 1200 EUR-ra vagyok bejelentve. Téli szezon 3, nyári szezon 5-5,5 hónap. Otthon szeretnék lakást vásárolni és felvenni ehhez némi hitelt.

Saját erő lenne hozzá úgy 3-3,5 millió és úgy 6-6,5 millió értékű lakást szeretnénk venni. Nem tudom ez fontos-e ,van egy 2 éves fiam valamint élettársi kapcsolatban vagyok. Bár listán nem vagyok és hitelem sincs.

Milyen lehetőségeim vannak, illetve milyen papírok szükségesek a hitelkérelemhez?

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelttel: Pál

Kedves Pál!

A szezonális munkaviszonnyal sajnos van némi probléma hiteligénylés esetén. A munkáltatói igazoláson fel kell tüntetni a munkaviszony típusát (határozatlan vagy határozott idejű), valamint kezdetének és lejáratának dátumát.

Elsőként a bankok azt nézik, hogy mióta van meg a munkaviszonya. Van olyan pénzintézet, ahol a jelenlegi munkahelyen 3 hónapos munkaviszony megléte esetén már igényelhető lakáshitel. Ha azonban határozott idejű a munkaszerződés és a lejáratot követően rögtön nem kerül meghosszabbításra, csak a következő szezonban, akkor pénzügyi partnereink az ebből származó jövedelmet sajnos nem tudják elfogadni. (Arról, hogy a szerződés lejáratát követően azonnal meghosszabbításra kerül a munkaszerződés, a pénzintézet a munkáltató nyilatkozatát kéri.)

Az önerő mértékét tekintve megvalósítható lenne a hitelfelvétel, vagyis 6-6,5 millió forint értékű lakásra felvehető a 3 millió forint. Ha esetleg a párja nem gyesen, gyeden van, hanem munkaviszonyból származó jövedelemmel rendelkezik, akkor az ő keresete is elegendő lehet a hitelfelvételhez.

Ez esetben kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink ismertetni fogják ez elérhető lakáshitel konstrukciókat!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt hitelnet!
Párommal Ausztriában dolgozunk szezonmunkában. 17.900.000 Ft-ért szeretnénk otthon házat venni, amihez a szükséges önerő rendelkezésünkre áll. A többit hitelből szeretnénk finanszírozni.
A kérdésem az lenne, hogy van-e bármilyen lehetőség hitelfelvételre, ha a következő szezonra is aláírt munkaszerződés is megvan. A szezonok közti szünet 1,5 hónap. Én 1 éve, a párom 3 éve dolgozik ugyanannál a munkáltatónál folyamatosan a szezonközi szüneteket leszámítva.
Választ előre is köszönöm!
Nikolett

Kedves Nikolett!
Szezonmunkára alapvetően nem nyújtanak lakáshitelt a bankok, de mivel Önök már rendelkeznek egy következő szezonra aláírt munkaszerződéssel, célszerű lenne egyeztetni az ügyletet a bővebb részletek ismeretében. Ehhez első körben kérjük, töltsék ki online adatlapunkat!

Üdv!
Külföldön dolgozom 3 éve. A munkaszerződés mindig szezonra írjuk alá. Tehát határozott idejű, minden szezonban. Téli sí szezon, és nyár 2,5 hónap. Tavalyi évi Osztrák APEH jövedelemigazolásom 14.000 Euró. Jövedelem bankszámlára érkezik. Az a kérdésem, tudok-e ingatlan vásárlásra, vagy ingatlan fedezet mellett jelzáloghitelt felvenni. Utolsó 3 havi jövedelem: havi 1500 euró.
A munkáltató igazolást ad ki, hogy megköti a következő szezonra is a szerződést. Így tudok-e Magyarországon 3 millió hitelt kapni?

Kedves Zsuzsa!
Magyarországon legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszony megléte a hitelfelvétel alapfeltétele, s két munkaviszony létesítése között nem lehet 1 hónapnál hosszabb megszakítás. A szezonális munkaviszonyt nem fogadják el a pénzintézetek akkor sem, ha a munkáltató igazolást ad ki arról, hogy megköti a következő szezonra is a szerződést. Így sajnos nem tudunk Önnek segíteni a 3 millió forint felvételében.

Szeretnék használt lakást venni faluban, de időszakos munkában vagyok, vagyis nem mindig időhöz van kötve. Úgy lehet-e?

Kedves Margit!
Lakásvásárlási hitel felvételéhez folyamatos munkaviszony szükséges. A jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapja folyamatosan kell dolgozni, s nem lehet próbaidő alatt. Ha ennek a feltételnek nem felel meg, akkor sajnos vehet fel lakáshitelt.

Használt lakást szeretnénk vásárolni, de nincs állandó munkahelye a férjemnek, csak időszakos. 1 évből maximum 10 hónapot dolgozik. Nekem a jövedelmem családi pótlék és anyasági, kaphatok így hitelt? 1.500.000 Ft-ra lenne szükségem.

Kedves Marianna!
A férje munkaviszonya nem felel meg a bankok munkaviszonnyal szemben támasztott követelményének, az anyasági támogatás és a családi pótlék pedig önálló jövedelemként nem fogadható el, így megfelelő jövedelemigazolás hiányában sajnos nem tudunk Önöknek elérhető lakáshitelt ajánlani.

Tisztelt Hitelező!!
Az én gondom az, hogy külföldön dolgozom, de szezonális munkában (márciustól-november közepéig), és kézbe kapom a fizetésem. Milyen lehetőségeim vannak lakásvásárlási hitel szempontjából? Tegyük fel, hogy rendelkezem önerővel. Én ilyenekre gondoltam, hogy ha kérnék egy igazolást vagy valami papírt a főnöktől, hogy visszajövök jövőre, kaphatok hitelt? Vagy hogy tudnám megoldani? A hitel összege kb. 2,5 m Ft lenne.
Válaszukat előre is köszönöm
Tisztelettel: Judit

Kedves Judit!
A szezonális munkavégzést nem fogadják el a pénzintézetek hitelfelvétel során. Sajnos az sem jelent megoldást ilyen esetben, ha a munkáltató arról nyilatkozik, hogy jövőre is szándékában áll Önt alkalmazni. Fentiek miatt sajnos nem tudunk az Ön lehetőségeinek megfelelő lakáshitelt ajánlani.

A párommal szeretnénk egy ingatlant (165 nm-es családi ház, 850 nm-es telken) megvásárolni, kicsivel az ingatlan értéke (min. 20 millió forint) alatt kb. 15-15,5 millió forintért. Önerő kb. 7-7,5 millió forint. A legkevesebb futamidőre! Ami miatt felteszem a kérdést, az az lenne, hogy mindketten külföldön dolgozunk szezonális munkában (ami egy évben kb. 8-9 hónapot tesz ki), vagyis nincsen állandó munkahelyünk.
Más hitellel nem rendelkezünk, az életkorunk 23 év.
Ehhez kapcsolódóan még azt szeretném tudni, hogy esetleg lehet-e végtörleszteni 1-1,5 év után? Ha igen, mi annak a menete?
Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel: Veronika

Kedves Veronika!
A szezonális munkaviszonyt hitelfelvétel esetén pénzügyi partnereink nem fogadják el, így ezzel a munkaviszonnyal sajnos nem vehető fel lakáshitel.

Üdv!
Katalin vagyok, 29 éves és már évek óta külföldön dolgozom, lakáshitelt szeretnék felvenni, de szezonális munkaviszonnyal nem tudom, van-e rá mód? Viszont biztos munkahellyel rendelkezem, 2010 óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen.
Köszönöm a választ, további szép napot!

Kedves Katalin!
A szezonális munkaviszony sajnos nem fogadható el lakáshitel igénylésre esetén. Ennek okairól bővebben fenti bejegyzésünkben olvashat.


14
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x