Igényelhető lakáshitel nem komfortos házra?

Tisztelt hitelnet!

Abban ügyben szeretnék segitséget kérni, hogy van egy vályogházunk, mely nem komfortos és hogy esetleg erre a házra lehetne valamilyen úton-módon hitelt felvenni?

A házban nem lakunk, albérletben élünk párommal és egy gyerekkel, a második is úton van. Sajnos a jövedelmünkre nem kapnánk annyi kölcsönt, amennyi arra a házra kéne, amit meg akarnánk venni.

Nos a kérdésem az lenne, hogy a nem komfortos ingatlanra valahogy lehetne hitelt felvenni?

Válaszukat köszönöm.
Üdv. Anna

Kedves Anna!

Használt lakásra – akár vásárlás, akár felújítás, korszerűsítés a cél – meglévő és úton lévő gyermek esetén sem igényelhető szocpol vagy egyéb támogatás. Azonban, ha a nem komfortos házukat korszerűsíteni, esetleg bővíteni szeretnék, akkor e munkálatok finanszírozásához elvileg igényelhető lakáshitel.

Korszerűsítésnek azok a munkálatok bizonyulnak, melyek a lakóépület komfortfokozatát növelik. Ilyen lehet például a tetőcsere, a külső nyílászárók energiatakarékosra való cseréje, fűtéskorszerűsítés, közművek (víz, villany, gáz) bevezetésre, szigetelés, stb. Ha ilyen munkálatokat szeretnének elvégezni, vagy a házhoz lakószobát is építenének, akkor a hitelfelvétel során a bankok nem a ház mostani értékéből indulnának ki, hanem a jövőbeni értékét vennék alapul, így az ingatlan hitelezhető lenne.

A korszerűsítési hitel felvételéhez költségvetést kell benyújtani, melynek az elvégezni kívánt korszerűsítési munkákat, az ahhoz szükséges anyagok árát a munkadíjat kell tartalmaznia. Ha bővítenék is az ingatlant, akkor a hitelkérelem beadásakor a költségvetésen kívül meg kell lennie a jogerős bővítési engedélynek és tervdokumentációnak is.

A lakáshitelhez jövedelmet is kell igazolni. Az ingatlan várható jövőbeni értéke és az Önök igazolt kereste határozza meg a felvehető lakáshitel összegét. Ezek ismeretében tudják Szakértőink azt is kiszámolni, hogy szükséges-e önerő a hitelfelvételhez, illetve ha igen, akkor mennyi saját erővel kell rendelkezniük.

Mivel a nem komfortos ingatlan jelenlegi értéke valószínűleg nem éri el a bankok által előírt minimális ingatlanértéket, ezért egyéb hitelt (például: szabad felhasználású jelzáloghitelt) nem tudnának felvenni.

A korszerűsítésre nyújtható jelzáloghitelek várható törlesztő részletéről előzetesen online lakásvásárlási hitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak. Személyre szóló, díjmentes korszerűsítési hitelajánlatot online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhetnek.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A 10+10 milliós csokot fel lehet olyan lakásra venni, ahol nincs vezetékes víz, nincs vízóra akna sem, 1/4 rész örökölt, amin 1.570.000 Ft adósság van, nincs szennyvíz kivezetés.

Kedves Katalin! Ha a falusi CSOK-ra gondol, mely esetén a 10 millió támogatásnak maximum a fele vehető fel a vételár kiegyenlítéséhez, a fennmaradó összeg pedig a ház korszerűsítéséhez, bővítéséhez, akkor ennek feltételeit IDE kattintva ismerheti meg. A falusi CSOK akkor működhet, ha preferált településen található az ingatlan. Ha nincs közműves ivóvíz-szolgáltatás a településen (településrészen), de a telken ivóvíz minőségű vizet szolgáltató kút van, az elfogadható. A jogosultságot befolyásolhatja, hogy pontosan milyen adósság van bejegyezve az ingatlanra. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű… Továbbiak »


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x