Kedves Hitelnet!

A párommal lakást szeretnénk venni. Mielőtt elkezdtünk keresgélni alaposan utánajártunk, hogy hitelképesek vagyunk-e, kértünk előzetes hitelbírálatot, kiválasztottunk a számunkra legkedvezőbb konstrukciót, majd ezután kezdtünk el lakást keresni. Viszont augusztusban a páromat a főnöke váratlanul átjelentette 4 órába, így a fizetése hivatalosan csak 44.000 Ft. Abba is hagytuk a lakáskeresést, mivel úgy gondoltuk, hogy így nem vagyunk hitelképesek, és inkább keres a párom új munkahelyet, majd 3 hónap elteltével újra próbálkozunk.

Viszont most egy ismerős figyelmünkbe ajánlott egy lakást, ami nagyon tetszik, így most újra keresni kezdtünk, hátha van erre megoldás. Eredetileg se a párom lett volna a hiteligénylő, hanem édesanyám, akinek bejelentett havi nettó 8 órás jövedelme 240.000 Ft. A lakás megvásárlásához 7,5 millió forintra lenne szükségünk, nekünk 4,5 millió forint önerőnk van. A párom csak augusztusban kapott 44.000 forintot, előtte 120.000 Ft volt a bejelentett jövedelme, így az elmúlt 3 hónap átlagát vizsgálva, továbbra is a 8 órás minimálbér felett van a fizetése.

Van-e esélyünk így hitelt kapni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Anna

Kedves Anna!

A 4 órás munkavégzésből származó havi 44.000 Ft összegű nettó jövedelemre önmagában nem lehetne felvenni lakáshitelt akkor sem, ha az elmúlt 3 hónap átlagát vesszük figyelembe és az alapján az átlagjövedelem meghaladja a minimálbér összegét. A munkáltatói igazolás ellenőrzésekor gyorsan kiderülne, hogy férje az előző hónaptól csak 4 órában foglalkoztatott és emiatt a jövőben alacsonyabb lesz az igazolható jövedelme.

Ám úgy, hogy a hitelügyletbe az Ön megfelelő jövedelemmel rendelkező édesanyja szintén bevonásra kerül, s így teljesül a jövedelemfedezettség, megoldható lehet a hitelfelvétel. Kérdéses természetesen, hogy édesanyjának van-e valamilyen meglévő hiteltörlesztése, s ha igen, mekkora összeget törleszt havonta. Ha édesanyja igazolt nettó jövedelmének 50%-ába belefér az esetlegesen meglévő és felvenni kívánt hitel törlesztő részlete, úgy teljesül a jövedelemfedezettség, van tehát esélyük így hitelt kapni.

Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott tájékoztatást az elérhető hitelkonstrukciókról, melyből megismerhetik a hitelpiacon újonnan megjelent minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket is! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése