Jó napot!

Én lakásfelújításra, korszerűsítésre szeretnék kölcsönt felvenni. Jelenleg dolgozom én is és a férjem is! Nekem 1 év 3 hónapos szerződésem van! A férjemnek állandó munkahelye van és ő már 8 hónapja dolgozik.

Olyan kérdésem lenne, hogy a kölcsönhöz kell-e kezes? Ha nem, legyenek szívesek felhívni.

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Kitti.

Kedves Kitti!

A lakásfelújítási hitelek két alapvető feltétele a személyi feltételek teljesülése mellett a megfelelő jövedelemigazolás és a megfelelő ingatlanfedezet. A bankok határozott idejű munkaszerződést is elfogadnak hiteligénylés során, de ez esetben lehetnek bizonyos kritériumok. Férje határozatlan időre szóló, 8 hónapja fennálló munkaviszonya – az ingatlan értékétől, fizetése és a felújításra felvenni kívánt hitel összegétől függően – önmagában is elég lehet a hitelfelvételhez. Fentiektől függően tehát kezes nélkül is hozzá lehet jutni a felújítási hitelhez.

A hitelbírálat kimenetelét illetően meghatározó, hogy mennyit ér a felújítani kívánt lakás. A bankok ugyanis csak olyan ingatlant fogadnak el fedezetként, melynek értéke eléri legalább a 4-4,5 millió forintot. Más a helyzet, ha nem felújításról, hanem korszerűsítésről van szó. (Korszerűsítésnek minősül például a tetőcsere, nyílászárók energiatakarékos cseréje, szigetelés, fűtéskorszerűsítés, stb.) Ebben az esetben a bankok az ingatlanfedezetnek nem a jelenlegi, hanem a korszerűsítést követő értékét veszik alapul.

A személyi feltételek közül elsődleges a KHR vizsgálata, vagyis a hitelfelvevők adatai nem szerepelhetnek a negatív adóslistán, közismert nevén a BAR listán. A futamidő meghatározása szempontjából lényeges az igénylők életkora. Az adósok a kölcsön lejáratakor nem lehetnek idősebbek 70-75 évnél.

Lakásfelújításra piaci kamatozású, korszerűsítésre piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitelt egyaránt nyújtanak a pénzintézetek. Mindkettőt forint alapon. Az aktuális törlesztő részleteket online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerhetik meg, a hitelcélok közül a felújítás, korszerűsítés megnevezésűt választva.

Ahhoz, hogy ne csak általánosságban tudjuk tájékoztatást adni, hanem ismertetni tudjuk az Önök által elérhető, konkrét lakáshiteleket, további adatokra, bővebb információkra lenne szükség. Ezeket online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével küldheti el. A személyre szabott hitelajánlatot díjmentesen elkészítjük, a teljes körű hitelügyintézést szintén díjmentesen vállaljuk.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése