Igényelhető kedvező kölcsön lakáshitel kiváltására?

Tisztelt Hitelnet!

Lakáshitel kiváltásról szeretnék érdeklődni, hogy van-e egyáltalán mód erre úgy, hogy a havi törlesztő részletek valamivel alacsonyabbak legyenek. Milyen hosszú távra visszamenőleg kell igazolnom azt, hogy rendesen fizettem a részleteket? Mennyi „csúszás” fér bele esetleg?

A feleségem egy hónapja szült, így most jövedelem kieséssel kell számolnunk, ezért lenne fontos, hogy minél kisebbek legyenek a részletek. Stabil munkahellyel rendelkezem, havi 143 000 forintos fizetéssel.

Köszönöm válaszát.
Árpád

Kedves Árpád!

Lakáshitel törlesztő részletének csökkentésére is igényelhető hitelkiváltó kölcsön. Annak, hogy van-e jelenleg olyan konstrukció a bankpiacon, mellyel alacsonyabb törlesztő részletet érhet el a mostaninál, legegyszerűbben online Hitelkalkulátorunk segítségével nézhet utána. Szakértőink erre a kérdésre csak akkor tudnak választ adni, ha elküldi ajánlatkérését, melyben szerepel a fennálló tartozás pontos összege, a futamidő, és a jelenleg fizetendő törlesztő részlet.

A problémamentes hitelmúlt igazolásaként a bankok bekérhetik az utolsó 3-6 havi törlesztési számlakivonatot, illetőleg hivatalos igazolást is kérhetnek az előző banktól a szerződésszerű törlesztésre vonatkozóan. Ez esetben a korábbi kölcsönt nyújtó bank nyilatkozik arról, hogy a törlesztő részlet fizetése problémamentes volt. Ha csupán néhány alkalommal fordult elő, hogy 1-2 napot csúszott a törlesztés, az önmagában valószínűleg még nem ad okot a kölcsönkérelem elutasítására.

Személyre szóló hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T.
2006-ban testvéreméknek fedezetül adtam házamat, hogy így jussanak saját használt lakáshoz és ne albérletben lakjanak. Az egyik adós (sógornőm) meghalt. Hogyan tudnám legalább a saját fedezetként adott házamat megmenteni? Hova forduljak? Testvérem és én is munkanélküliek vagyunk.
Köszönöm a választ!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x