Tisztelt hitelnet!

Kereskedelmi ingatlan megvásárlásához szeretnék hitelt felvenni vagy ingatlanlízinggel megvásárolni vállalkozás céljára. Jelenleg nincs vállalkozásom, tehát magánszemélyként vásárolnám meg. Azt kérdezném, hogy van-e bármilyen lehetőség a kereskedelmi ingatlan megvásárlására?

A vételár: 7 millió Ft. Önerővel nem rendelkezem, viszont az ingatlan piaci értéke valószínűleg a duplája a vételárnak, csak a cég felszámolóbiztosa jelenleg ennyiért árulja. Igazolt nettó jövedelmem 101 ezer Ft, de sajnos ebből kb. 53 ezer Ft megy jelenleg jelzáloghitel törlesztésre. Adóstársat nem igazán tudok bevonni az ügyletbe.

Az lenne a kérdésem, hogy a fenti feltételek figyelembe vételével van-e a hitel/lízing igénybevételére lehetőség

Köszönöm!
Attila

Kedves Attila!

Lakossági jelzáloghitel fedezeteként partner pénzintézeteink csak lakóingatlant, hétvégi házat, nyaralót, esetleg építési telket fogadnak el, így a kereskedelmi ingatlan vételárának kifizetéséhez csak a fent megjelölt ingatlantípusokra felvett szabad felhasználású jelzáloghitelt tudnák Önnek ajánlani. Ezt forint alapon, jövedelemigazolás mellett nyújtják a bankok.

Magánszemély által igényelt lakáslízinggel kereskedelmi ingatlan vételára is finanszírozható, amennyiben kisebb üzlethelyiségről van szó. A maximálisan felvehető lízing összege - forint alapú konstrukció esetén - nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. (Euró alapú lízing esetén a finanszírozási arány az előzőnél kisebb, maximum 65%). A jóváhagyható lízing összege függ az ingatlan területi elhelyezkedésétől és a lízingnyújtó által megállapított értékétől, továbbá meghatározó a lízingbevevő igazolt nettó jövedelme. A meglévő hiteltörlesztése csökkenti a lízingdíj fizetésére felhasználható szabad jövedelmet. Emiatt szükség lehet adóstárs bevonására is.

Ahhoz, hogy konkrét tájékoztatást, személyre szabott lízingajánlatot tudjunk Önnek adni, további információkra lenne szükség, melyeket az ajánlatkérő adatlapunkon található néhány rövid kérdés megválaszolásával adhat meg. Amennyiben találunk az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő konstrukciót, lízingajánlatunkat díjmentesen elkészítjük!Ebből tájékozódhat majd az adóstárs nélkül elérhető maximális lízingösszegről, a szükséges önerő összegéről és a várható havi törlesztésről!

Az aktuális lízingdíjaknak előzetesen online hitelkalkulátorunk segítségével is utánanézhet! További kérdés esetén Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Vállalkozásunk számára lenne szükség új telephelyre, egy használt lakás formájában, ezt irodaként gondoltuk. Lízingelni szeretnénk, az ingatlant, mivel így le tudnánk írni havonta a lízing összeget (legalább is mi úgy tudjuk ).
A lakáslízingeléssel kapcsolatban szeretnénk felvilágosítást kapni, mennyi az induló összeg illetve szükséges-e lízing esetén, cég számára milyen feltételek szükségesek.
Előre is köszönöm válaszukat.
Tisztelettel: Bernadett