Tisztelt Hitelnet!

Mostanában terveznék Budapesten ingatlant vásárolni, és szeretnék segítséget kérni a lehetséges lakáshitel konstrukciókkal kapcsolatban.

30 év alatt vagyok, 7 éves munkaviszonnyal, igazolható 400 euró nettó fizetéssel. Van egy saját lakásom vidéken, amin még 1,5M forintnyi lakáshitel van (4 éves futamidővel).

9-9,5M Ft-ot szeretnék felvenni, de az ingatlan amit kinéztem, teljes felújításra szorulna (például fürdőszoba nincs egyelőre a lakásban).

Mekkora összegű hitelt igényelhetnék reálisan, és milyen önerővel kellene rendelkeznem ehhez?
Van lehetőség arra, hogy valami kombinált konstrukcióban lakásvásárlásra és felújításra is felvegyek kölcsönt (mivel a megtakarításaimból szerettem volna fedezni a felújítást, de az önerő miatt ez akkor nem járható út)?

Üdvözlettel,
Gyula

Kedves Gyula!

A felvenni kívánt lakáshitel összege nem haladhatja meg a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) forgalmi értékének 80%-át. Erről jogszabály rendelkezik. Ezen belül a finanszírozási arányt az ingatlanfedezet területi elhelyezkedése, állapota, az igénylő jövedelmi helyzete és az egyes bankok saját finanszírozási aránya határozza meg. A maximálisan felvehető hitelösszegről konkrét tájékoztatást csak valamennyi adat ismeretében tudunk adni. A szükséges önerő is ez alapján határozható meg.

Egyazon ingatlanfedezetre - külön hitelszerződés keretében - több célra is igényelhető lakáshitel, vagyis a lakásvásárlást követően felújításra is fel lehet venni kölcsönt, de csak akkor, ha az adott összeget a fedezetül felajánlott ingatlan értéke elbírja.

Plusz ingatlanfedezet bevonására szintén van lehetőség. A legtöbb bank azonban nem fogad el fedezetként olyan ingatlant, amelyet már egy másik pénzintézet jelzáloghitele terhel, így a vidéki lakás esetleges bevonása esetén az is meghatározó, hogy melyik bank jelzálogjoga terheli.

Két, megfelelő értékű ingatlan bevonásával, akár a teljes vételár is felvehető lehet, így a saját megtakarítás félretehető a lakás felújítási munkálatainak finanszírozására.

Ahhoz, hogy ne csak általánosságban, hanem konkrétan is tájékoztatni tudjuk az elérhető hitelkonstrukciókról, kérjük, adja meg a vásárolandó és a már meglévő ingatlan legfontosabb adatait, valamint a hitelbírálathoz szükséges egyéb információkat. Mindezt online nyomtatványunk kérdéseinek megválaszolásával teheti meg. Ezután Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő,
Szeretnénk egy kertes házat venni, amihez mindösszesen 2 M forint hiányzik és ezt banki jelzáloghitellel szeretnénk felvenni rövid futamidőre (2-3 év) A felújítást pedig szabad felhasználású vagy korszerűsítési jelzáloghitellel oldanánk meg.
Kérdés, hogy ad-e a bank már terhelt (2M lakáshitel ugye, fentebb) ingatlanra felújítási hitelt. Egy banknál intéznék ezt, tehát egy pénzintézet lenne az ügyletben, tehát mindkét hitelt ott vennénk fel.
A ház ára: 26M
Lakáshitel: 2M
Szabfel jelzálog: 5-10 M között (cirkó kialakítás, villanyszerelés, felújítás, stb.)
Köszönettel,
Katalin

Szeretnénk vásárolni egy házat a feleségemmel. Felújítandó házról van szó, kb. 12 millió. A felújításra szánt keret még egy 12-14 millió. Szeretnénk felvenni 20 milliót, amit erre a házra költenénk kizárólag. Ezen felül tudnánk fedezetben adni egy 30 millió értékű 2016-os átadású lakásunkat, ami teljesen tehermentes.
Milyen megoldások jöhetnek szóba és milyen feltételekkel?
Válaszukat előre is köszönöm.