Igényelhető adósságrendező hitel hátralék esetén?

Tisztelt Hitelnet!

Nagy bajban vagyok. A lakáshitelem törlesztő részletét egyre nehezebben tudom fizetni. Eddig még nem volt elmaradásom, de ebben a hónapban valószínűleg nem tudom a teljes összeget befizetni.

Szeretném ezt a kölcsönt egy kedvezőbbre váltani azért, hogy csökkenjen a havi törlesztés. Nem tudom, hogy nem jelent-e problémát adósságrendező hitel igénylésénél a hátralék?

Bárlistás még biztos nem vagyok. Évek óta folyamatos munkaviszonnyal és nettó 110 ezer forintos jövedelemmel rendelkezem. A lakástörlesztőm 30 ezer forintról 50 ezer forintra emelkedett. Svájci frank alapú. 4 millió forintot vettem fel. A lakás értéke ennek kb. a duplája.

Kérem mielőbbi szíves tájékoztatásukat a lehetőségeimről! Válaszuk nagyon sürgős lenne!!!

Előre is köszönöm!
Tisztelettel: Noémi

Kedves Noémi!

Adósságrendező hite igénylésekor minden bank szigorúan vizsgálja az adós hitelmúltját. Adósságrendező hitel nyújtásánál tehát alapfeltétel a szerződésszerű hiteltörlesztés. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy az esedékes törlesztő részletet meg kellene próbálni befizetni, illetőleg, az esetleges hátralékot mielőbb rendezni. Ellenkező esetben hitelbírálat során el fogják utasítani a hitelkérelmét.

Többhavi elmaradás esetén már nincs lehetőség adósságrendező kölcsön felvételére. A minimálbér összegét és 3 hónapot elérő hátralék esetén az adósok adatai bekerülnek a Központi Hitelinformációs Rendszerbe (BAR lista). Ez pedig minden banknál a hitelkérelem elutasítását vonja maga után. Aktív illetve passzív BAR lista esetén egyik hazai pénzintézet sem nyújt kölcsönt.

Ha egyre nagyobb gondot okoz a törlesztő részlet határidőre történő befizetése, akkor időben kell lépni. Egyik megoldás lehet az adott pénzintézet fizetéskönnyítési lehetőségeinek számbavétele. További lehetőséget pedig a hitelkiváltás jelenthet.

Ahhoz, hogy személyre szóló adósságrendező hitelajánlatot tudjunk Önnek adni, fontos lenne ismerni a fennálló tartozás pontos összegét (svájci frankban, illetve az aktuális árfolyamon átszámítva). Ugyancsak meghatározó a fedezetül bevont ingatlan típusa, területi elhelyezkedése, állapota. Lényeges, hogy a lakáshitelen kívül van-e Önnek bármilyen egyéb hiteltörlesztése, stb. Mindezen információkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg.

A jelenleg elérhető adósságrendező hitelekről és azok havi törlesztő részletéről online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat! Ha talált olyan hitelkonstrukciót, mely kedvezőbb mostani kölcsönénél, akkor kérje mielőbbi díjmentes hitelajánlatunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják a további részleteket, feltételeket, szükséges dokumentumokat!

Ha további kérdései merülnének fel, készséggel állunk rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Szükségem lenne 2 millió Ft hitelre ingatlanfedezet nélkül, hitelek előtörlesztésére, ezért meg szeretném tudni, hogy kaphatok-e a következők miatt:
– 55 éves vagyok, a havi jövedelmem nettó 205 e Ft.
– Fizetési késedelembe estem, 30-60 nap közötti az elmaradásom.
– Felmondott hitelem nincs.
Válaszukat köszönöm!

Kedves Edit!
Fizetési késedelem esetén sajnos nincs lehetőség bankpartnereinknél a hitelfelvételre. Ha esetleg sikerül rendezni a hátralékot, akkor elvileg benyújtható a hiteligénylés, de 2 milliós hitelösszegnél már ingatlanfedezetre is szükség lenne. Fedezet nélkül a nettó jövedelemnek körülbelül az 5-6-szorosa vehető fel, tehát a 205 ezer forintos kereset ehhez nem lenne elegendő.

Autóhitelem van. Három hónapja megszűnt a munkaviszonyom. Nem tudom fizetni a havi törlesztést. két hónap részlettel el vagyok maradva. Jelenleg október 4-től regisztrált munkanélküli vagyok. Szeretném rendezni a tartozásom, mit tehetek? Az új munkahelyen 2013.02.01-én kezdek dolgozni.
Tisztelettel: Lajos

Érdeklődni szernék, hogy nekem van több fajta közmű tartozásom, amivel megterhelték az ingatlant és ezt szeretném kifizetni, de csak kölcsönből tudnám megoldani!
Ebbe szeretném az önök segítségét kérni. A tartozás kb. olyan 2 millió!!


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x