Igényelhetnek lakáshitelt fiatal házasok albérlet helyett?

Tisztelt Hölgyem avagy Uram!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy szeretnénk lakást avagy kisebb ingatlant vásárolni, mivel albérletben lakunk. Jövedelmünk van, igaz én jelenleg gyesen vagyok kisebbik gyermekünkkel. Még soha nem volt saját ingatlanunk és még szocpolt sem igényeltünk. A párom keresete nettó 120.000.- forint, én 52.000.- forintot kapok. Így hozzájuthatnánk-e valamiféle kölcsönhöz, hogy megkezdjük életünket?!
Előre is köszönöm.
Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!

A fent megadott jövedelmek alapján jogosultak lehetnek hitelfelvételre, azonban lakásvásárlás esetén saját erőre is szükség van, hiszen a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének legfeljebb a 80%-a vehető fel. Ha nem rendelkeznek a szükséges készpénzzel, akkor – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával történhet a hitelfelvétel. Kiegészítő fedezetként elfogadható szülő, testvér, stb. tulajdonában lévő ingatlan is.
Szocpol igénylésére a tervezet szerint csak új lakóingatlan építése és új lakás vásárlása esetén lesz lehetőség.
Tekintsék meg lakáshitel kalkulátorunk eredményét és Személyre szóló hitelajánlat adatlapunk kitöltésével kérhető.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
Jelenleg önkormányzati bérlakásban élünk férjemmel. Gyermekünk még nincs. Mindkettőnknek fix állása van. Viszont a lakás egy szobás, és gyermekvállaláshoz el szeretnénk költözni egy kisebb családi házba. Önerő nélkül, és bevonható ingatlan fedezet nélkül kaphatnánk-e bármilyen lakáshitelt? Fundamentát fizetjük több, mint egy éve, az lehet-e önerő? Ha lenne önerőnk, hány %-ának kell lennie a hitelnek, és ha van önerőnk, de bevonható ingatlan nincs, akkor is kaphatnánk-e hitelt? Mivel használt családi házat szeretnénk vásárolni, így a szocpol sajnos nem jöhet szóba. Önerőként esetleg személyi kölcsönt elfogadnak-e?
Előre is köszönöm válaszát!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x