Tisztelt Hitelnet!

7 millió forintot szeretnék felvenni hitelre, de pusztán 4 órában vagyok bejelentve, viszont határozatlan időre és semmilyen tartozásom nincs a diákhitelen kívül. Havonta emelt összegű családi pótlékot is kapok, ha ez számít. Használt házat szeretnék vásárolni, viszont a 4 órás munkaviszony valószínűleg nem elég, ezért arra gondoltam, hogy szüleim, akik nem szerepelnek a BAR listán lehetnének a kezeseim, akik havonta kb. 300 ezer forint körül keresnek. A biztosított napok száma nálam biztosan megvan, náluk is, továbbá mindannyian rendelkezünk évek óta folyószámlával, illetve vezetékes telefonnal is, ha ez fontos.

Azt szeretném tehát megérdeklődni, hogy az én munkaviszonyommal két kezes bevonásával igényelhetek önöknél vagy más bankoknál 7 millió forint hitelt használt ház vásárlásra?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Dániel

Kedves Dániel!

Mivel a hiteligénylőnek legalább a 8 órás minimálbért elérő igazolt jövedelemmel kell rendelkeznie, ezért Ön akkor igényelheti a lakáskölcsönt, ha nettó keresete eléri ezt az összeget. A nettó 64.190 Ft-os munkabér jelenleg még elfogadható. Fizetőképességet növelő adóstársként szülei bevonhatók a hitelügyletbe, de nekik is meg kell felelniük a főadóssal szembeni követelményeknek. Az egyik ilyen előírás az, hogy életkoruk a kölcsön lejáratakor nem haladhatja meg a 70. életévet. A futamidőt tehát úgy kell meghatározni, hogy szülei életkora sem lehet 70 évnél több a hitel lejáratakor.

Ami még felmerül a hitelügylettel kapcsolatban, az az önerő kérdése. A megvásárolni kívánt ingatlan teljes értéke ugyanis nem vehető fel hitelként, még szülei jövedelmének beszámításával sem. A jogszabály maximum 80%-os finanszírozást tesz lehetővé, de a gyakorlatban ennél kisebb mértékben lehetséges a hitelfelvétel. Az is meghatározó, hogy hol helyezkedik el a megvásárolandó ház. 100%-os finanszírozásra csak plusz ingatlanfedezet bevonásával van lehetőség. Kiegészítő fedezetként - szükség esetén - az esetleges szülői ingatlan is bevonható.

A jövedelemvizsgálat során az adós és adóstársak rendszeres kiadásait, esetleges hiteltörlesztéseit is figyelembe kell venni. Adott esetben meghatározó az Ön által fizetendő diákhitel havi részlete. Ez csökkentheti a lakáshitel felvételére fordítható szabad jövedelmet.

A konkrét hitellehetőségekről (felvehető hitelösszeg, futamidő, törlesztő részlet, stb.) Szakértőink a további információk (vételár, életkor, stb.) ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat! A személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot rövid időn belül elkészítjük!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Párommal használt lakást szeretnénk vásárolni. A ház értéke 7 500 000 Ft, ezért 6 millió Ft hitelt szeretnénk felvenni. Én jelenleg itthon vagyok táppénzen (mint veszélyeztetett terhes), havonta 120 ezer Ft táppénzt kapok. Párom jelenleg 4 órás munkaviszonyba van bejelentve. Az édesanyám eljönne nekünk kezesnek, ő 8 órás munkaviszonnyal rendelkezik. Egyikünknek sincs semmilyen tartozása.
A kérdésem az lenne, hogy így jogosultak lennénk-e bármilyen hitere?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Réka

Üdvözlöm!
Szabad felhasználású hitelt szeretnék felvenni, ami körülbelül 2.000.000 forint lenne. Mivel gyeden vagyok kell egy adóstárs.
A kérdésem az lenne, hogy ez az adóstárs elég, ha 4 órára van bejelentve?
Köszönöm válaszukat!

Tisztelt elemző. Érdeklődni szeretnék használt lakás vásárlással kapcsolatban, hogy kaphatok-e rá hitelt. Az ingatlant Budapesten, 6 millió forint értékben szeretném megvásárolni. Havi 120 ezer forint a jövedelmem, de egyenlőre csak 4 órában vagyok bejelentve. A párommal neveljük a párom kislányát, aki nem az enyém. Úgy tudom, szocpolt is igénybe vehetünk. A páromnak 2 órás bejelentése van, de a hitelt csak a saját nevemre szeretném felvenni. Ezen információk tudatában érdeklődnék, hogy van-e bármilyen lehetőség a hitel felvételére?
Előre is köszönöm válaszukat.
Üdvözlettel: Krisztián