Üdvözlöm.

Igényelhetek-e szocpolt lakásfelújításra, ha nekem és élettársamnak is van 1-1 gyermekünk, de egyikőjük sem közös, hanem előző kapcsolatainkból valók. A lakás, ahol lakunk, nincs egyikünk nevén sem. Kétszintes családi ház, 2 külön bejárattal, a szülők nevén.

Valamint olyan kérdésem lenne, hogy van-e valamilyen hitellehetőség akár 1.500.000 Ft körüli összegre? Nekem 90.000 forint a nettó bérem, a páromnak 70.000 forint nettó a jövedelme.

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Helga

Kedves Helga!

Lakásfelújítási célra szocpol nem igényelhető a hatályos kormányrendelet értelmében, tehát a gyermekek utáni támogatás kihasználására ebben az esetben sajnos nincs lehetőségük. Annak azonban nincsen akadálya, hogy a szülői tulajdonban lévő családi házra Ön és párja vegyenek fel lakásfelújítási hitelt. A hitelfelvételhez a szülők hozzájárulása is szükséges. Nekik is részt kell venniük a hitelügyletben. A részükről azonban nem szükséges jövedelemigazolás, elegendő csupán a személyes okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya) bemutatása. Ön és párja adós-adóstársként szerepelhetnek a hitelben, megfelelő jövedelemigazolás bemutatása mellett.

A hitelfelvételhez legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszony igazolása szükséges. Nettó 90 ezer és nettó 70 ezer forintos keresettel elérhető lehet a 1,5 millió forint összegű hiteligény, ha a felújítandó családi ház aktuális forgalmi értéke eléri legalább a 4,5-5 millió forintot.

A lakásfelújítási hiteleket minden bank forint alapon kínálja, hosszabb-rövidebb kamatperiódussal. A hitelfelvevők által választott kamatperióduson belül változatlan kamattal lehet kalkulálni, így az adott időszakban a havi törlesztő részlet összege is változatlan marad. A legrövidebb kamatperiódus 3 hónap, a leghosszabb 5 illetve 10 év. Valamint pénzügyi partnereink egyikénél akár 20 éves futamidőre is fixálható a törlesztés. Minél rövidebb a választott kamatperiódus, annál alacsonyabb az adós által fizetendő kamat mértéke.

Online hitelkalkulátorunkat használva Önök is utánanézhetnek az aktuális törlesztő részleteknek. Amennyiben valamelyik lakásfelújítási hitelkonstrukció elnyeri tetszésüket, úgy online adatlapunkat kitöltve személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkat is kérhetik. Ebből a hitelfelvétel járulékos költségeit is megismerhetik, melyek nagy része az aktuális díjelengedési akcióknak köszönhetően most megspórolható. Irodáinkban a hitelügyintézést is díjmentesen vállaljuk, melynek átfutási ideje a hiánytalan hitelkérelmi dokumentáció benyújtásától számítva körülbelül 3-4 hét.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlőm!
Érdeklődni szeretnék, hogy mi most a párommal várjuk az első babánkat, és hogy van-e lehetőségünk valamilyen hitelt felvenni a babavárással kapcsolatban? Néztem eddig a babaváró hiteleket, de mi még nem vagyunk házasok, csak élettársak. Illetve nekem a nettó jövedelmem 150.000 Ft, és a több mint 3 hónapos munkaviszonyom is meg van.
Illetve, hogy a babavárással kapcsolatban is inkább a lakást szeretnénk felújítgatni, ahol lakunk, így nem tudom, hogy érdemesebb lenne lakásfelújításra hitelt felvenni? Csak sajnos a lakás édesapám nevén szerepel, tulajdonosnak kellene lennem? Vagy van-e valamilyen hitellehetőség akár 1.500.000 Ft körüli összegre?
Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Szilvia