Tisztelt Hitelnet!

Balaton mellett, Révfülöpön szeretnék megvenni egy házat, családi házként. A kiszemelt ház értéke 9.9 millió forint. A megvásárlásához 4 millió forint hitelt szeretnék felvenni. A ház jó helyen van, balatoni panorámával, nagy telekkel.

Az én havi jövedelmem nettó 650.- font. Londonban dolgozom, vállalkozóként. Van egyéb ingatlanfedezetem is. Egyedülálló, 58 éves özvegyasszony vagyok. Itt Angliában igényelhetem 61 évesen a nyugdíjaztatásomat.

Van-e esélyem a hitelre?

Köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel.
Gertrúd

Kedves Gertrúd!

Lakáshitel elbírálásakor a pénzintézetek az ingatlanfedezetet és az igénylő jövedelmi helyzetét vizsgálják. Fedezetként elfogadható a megvásárolni kívánt ingatlan. A 9,9 millió forintot érő ház esetében a 4 millió forintos hitelfelvételnek elvileg nincsen akadálya az ingatlanfedezettséget tekintve. A hitelfelvétel kiegészítő ingatlan bevonása nélkül is megvalósulhat.

Jövedelmi oldalról nézve a külföldön szerzett jövedelmet is elfogadják a bankok lakáshitel igénylésénél. Vállalkozóként tevékenykedők esetében lényeges, hogy a vállalkozás legalább 1 lezárt évvel rendelkezzen. A vállalkozói jogviszonyból származó jövedelemmel kapcsolatban a kinti adóhatóság által kiadott jövedelemigazolást kell bemutatni. A lakáshitel kérelem a hazai minimálbér összegét (nettó 64.190.- Ft) elérő keresettel már benyújtható.

Használt családi ház vásárlására Magyarországon kétféle hiteltípus igényelhető: piaci kamatozású és állami kamattámogatású. Ez utóbbinál az állam a havi törlesztő részlet megfizetéséhez kamattámogatást nyújt a futamidő első 5 évében. Jelenleg azonban mindkét hiteltípus közel azonos kamatláb mellett vehető igénybe, mert az utóbbi időben a piaci kamatozású – állam által nem támogatott – lakáshitel kamata is jelentősen mérséklődött. Az aktuális lakáshitel törlesztéseket honlapunkon megismerheti.

Ön jelenleg piaci kamatozású lakásvásárlási hitelre lehet jogosult. Az államilag támogatott hitelhez ugyanis OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által kiadott igazolást kell benyújtania az adósnak a legalább 180 napos biztosítási jogviszonyáról. Ilyen igazolást azonban az OEP külföldi munkavállalók esetében nem tud kiadni.

Az igényléshez szükséges további dokumentumokról Hitelszakértőink készséggel tájékoztatják. Igény esetén személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot is tudunk Önnek készíteni. Ehhez online ajánlatkérő nyomtatványunkat kellene kitöltenie, melyből a várható havi törlesztő részlet mellett megismerheti az aktuális hitelkamatokat, a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét és a járulékos költségeket. Ez utóbbiak bankpartnereink díjelengedési akcióinak köszönhetően jelentősen csökkenthetők.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Férj: ausztriai állandó lakcím, igazolt 3000 euró feletti nettó jövedelem, határozatlan id. szerz., 10-en éves jogviszony (az ausztriai állományba kerülés 3 éve van). Van külföldi (ide jön a bér) és belföldi számlája. Van hitelkártyája is, sem hitele sem tartozása. 40 éves.
Feleség: m.o.-i állandó lakcím, fizetem magam után a TB-t. Nincs jövedelmem. Van m.o.-i bankszámla, és van hitelkártya hozzá. Tartozásom nincs.
2 gyermek /4 és 6, állandó lakcím ausztriai.
Nincs bevonható ingatlan, nevünkön sosem volt ingatlan. Van egy nettó 130.000 Ft-os nyugdíjjal rendelkező édesanyám.
5 millió forintra lenne szükségünk kiegészítésként, m-o.-i lakásvásárláshoz. Ingatlan ára kb.: 13 millió.

Az lenne a kérdésem, hogy én külföldön, Németországban dolgozom! Fel tudok-e venni otthon Magyarországon régi építésű házvásárlásra hitelt? Szocpolt tudok-e felvenni?
Köszönöm válaszát.