Honnan tudok jelzáloghitelt felvenni, ha BAR listás vagyok?

T. Cím!

Régebben volt egy C hitel tartozásom az OTP Bank felé. Ezt 2013-ban kiegyenlítettem, megegyezéssel. Mivel elmaradásom volt, így felkerültem a passzív BAR listára 5 évig. Kérelmeztem az OTP-től, hogy vegyenek le erről a listáról, elutasítottak.

Azóta szerencsére rendeződött az anyagi helyzetem. Nincs tartozásom sehova, 2 ingatlannal is rendelkezem. Folyószámla hitelkeretem van 600.000.-Ft értékben, de ezt sem vettem még soha igénybe. Gyermekvállalás előtt állok a párommal, terveztük a házunk felújítását. Előrelátóan Fundamentát is kötöttünk, és áthidaló kölcsönt szerettünk volna felvenni. A Fundamenta természetesen elutasított, mivel negatív BAR-os vagyok. Jövedelmem nettó 400.000.-Ft feletti (hivatalos). Érdeklődtem az OTP-nél is, náluk sem kapok hitelt, mivel rajta vagyok a listán.

Kérdésem az lenne, tudnak-e ajánlani olyan pénzintézményt, amelyiknél érdemes lenne próbálkoznom, vagy egy évekkel ezelőtti pénzügyi zavar teljesen ellehetetleníti így most a terveimet? Az MKB a számlavezető bankom, ott elvileg egyébként kaphatnék (ők csak 6 hónapot néznek), de elég magas a kamatköltség, nyilván szeretnék valami takarékosabbat.

Várom segítő válaszukat!
Üdvözlettel: Krisztina

Kedves Krisztina!

Az egyik megoldás valóban az Ön számlavezető bankja lehet, ahol legalább 6 hónapja rendezett tartozás esetén igényelhető lakáscélú jelzáloghitel. Az elérhető hitelkonstrukció kamatának mértékét az ügyfélminősítés eredménye határozza meg. Pozitívum a viszonylag magas igazolt nettó jövedelem. Negatívan befolyásolhatja azonban a minősítés eredményét a passzív KHR státusz.

Negatív tartalmú KHR információ esetén sajnos sok lehetőség nincsen hitelfelvételre. Bankpartnereink egyikénél azonban van egy olyan hitelfelvételi lehetőség, melynél az élettárs adóstársként történő bevonása nem kötelező, hanem opcionális, tehát az igénylők dönthetnek arról, hogy mindketten adós/adóstársként szerepelnek a hitelben, vagy egyikük csak zálogkötelezettként, mint ingatlantulajdonos vesz részt. Ez utóbbi esetben a bank nem vizsgálja az ügyfél KHR státuszát. Csak zálogkötelezettként történő bevonás esetén azonban az illető jövedelmét sem veszik figyelembe. Kérdés tehát, hogy párja jövedelme önmagában is elegendő-e a hitelfelvételhez. Amennyiben ez a lehetőség is érdekli Önöket, kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önöket tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!



Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy hogy tud-e valaki tanácsot adni. Passzív KHR listás vagyok, nincs tartozásom, de 5 évig nem tudok hitelt felvenni.
Hogy tudnék jelzálog alapú hitelhez jutni? Házat szeretnék venni. A nettó jövedelem 300 ezer Ft.
Sajnos egyedül vagyok.
Tisztelettel.

Kedves Gyula!
Van olyan bankpartnerünk, ahol lehetősége lehet a hitelfelvételre. A pozitív hitelbírálat nem automatikus. A bank vizsgálja, hogy korábban hány és milyen összegű mulasztások voltak, illetve a vírushelyzet miatt szigorodnak az elbírálások.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézés!

Jó napot kívánok!
Alexandra vagyok és olyan ügyben keresem, hogy szeretnék hitelt felvenni, de Magyarországon bárlistás vagyok, így sehol nem kapok hitelt! A fennálló hiteleim szeretném kifizetni! Tudna nekem ebben valahogy segíteni? Közalkalmazotti fizetésem van, albérletbe élek és egyedül nevelem a lassan 6 éves lányom. Várom válaszát és előre is köszönöm a segítséget.

Kedves Alexandra!
Aktív KHR státusszal egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség hitelfelvételre.

Üdv.
BAR listán lévő személyeknek hogyan lehet igényelni ezeket az opciókat?

Jó napot. Az lenne a kérdésem, hogy volt egy aruhitelem még 10 évvel ezelőtt (19 évesen sajnos fiatal és felelőtlen voltam), amit nem fizettem sokáig, majd kamatokkal együtt majdnem 1 millió Ft lett a teljes tartozás 10 év alatt (eredeti 200ezer Ft volt). Sikerült megegyeznem a bankkal 2 éve, engedtek el a kamatokból, és havi részletekben törlesztgetem azóta, amiben megállapodtunk. (kb. 100ezer van vissza) Azon kívül még volt egy providentem, szintén abban az időben vettem fel és azt sem fizettem, azt is törlesztem már, és abból sincs sok vissza kb. 50ezer Ft. Ezek miatt sajnos BAR listán vagyok, de párommal… Továbbiak »

KHR listán rajta vagyok. Viszont van egy saját kb. 30 milliót érő lakásom 1/1-es tulajdonom.
Kaphatok-e kölcsönt a fentiek alapján?
Köszönöm válaszát.

Az lenne a kérdésem, hogy KHR listán vagyok a párommal, deviza hitel miatt. Most a bank meghatározott egy összeget, amit ha befizetünk mint követelés megvásárlás, akkor lezárja a hitelügyletünket. Viszont anyukám, aki nyugdíjas nem tud akkora összeget felvenni amire szükség lenne, ezért kellene kezes még. Azok csak mi lehetnénk, mert nincsen más. Az ingatlant el akarjuk adni, a vevőt várjuk. Csak azért kéne egy ilyen megoldás, hogy a végrehajtást ne kezdjék meg, és ezért ne ár alatt kelljen eladni az ingatlanunkat. Tehát kb. egy fél évre lenne szükségünk kölcsönre.
Ebben kérném a segítségüket, ha lehetne.
Előre is köszönöm a válaszukat.

Meg szeretném kérdezni, hogy bar listás vagyok és hogy lenne-e esélyem önöknél igényelni hitelt és dolgozom lassan 3 éve.

Hogy lehet az, hogy nem kapok hitelt sok banknál, de a Cofidis Magyarország pedig ad hitelt. Mert minden bank azzal tanácsol el, hogy bár listás vagyok. Én nem tudok róla, hogy bár listán szerepelnék valahol is.
Az lenne a kérdésem, hogy kitől tudnék felvenni hitelt a Cofidisen kívül?


16
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x