Szép napot!

A kérdésem a következő lenne. Jelenleg Hollandiában élek és dolgozom is. jelenleg 38 éves vagyok és az első gyermekünket várjuk, a 6. hónapban vagyok. Folyamatos holland munkaszerződésem van holland céggel, a fizetésem 4 hetenkénti elszámolásban kapom. Jelenleg holland ideiglenes és magyarországi állandó lakcímmel rendelkezem. Az Élettársam, aki a gyermekem édesapja, szinten Hollandiában velem együtt él, de nem magyar állampolgár. A baba születése után szeretnék haza költözni, míg a gyermekem édesapja itt maradna Hollandiában munkaviszonya miatt.

Magyarországon van egy családi ház 50%-a a nevemen, a másik 50%-a az édesanyám nevén van. A tervem az, hogy szeretném kivásárolni édesanyám tulajdoni részét, azaz kb. 5.000.000 Ft érték lenne, de jelenleg ekkora összeg nem áll rendelkezésünkre. Mivel a tervünk az, hogy az élettársammal összeházasodunk és szeretnénk még egy gyermeket bevállalni, így érdekelnének milyen lehetőségeink vannak hitelfelvételre, valamint esetleg szocpolt igényelhetünk-e a családi házra, hogy kizárólagos tulajdonomba kerüljön.

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Noémi

Kedves Noémi!

Adott esetben gyermekek utáni vissza nem térítendő állami támogatás igénylésére sajnos nincs lehetőség. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy tulajdonrész kivásárlásához a támogatás nem vehető igénybe. Továbbá a CSOK jogosultsághoz a kérelem benyújtásakor magyarországi TB jogviszonnyal kell rendelkezni, s a 180 napos TB jogviszonyból a fennmaradó időszak igazolható csak külföldi jogviszonnyal.

Édesanyja 50%-os tulajdonrészének megvásárlásához lakáshitel azonban igényelhető. A hitelfelvétel során külföldi munkaviszonyból származó jövedelmet is elfogadnak a bankok. Ezt a legtöbb pénzintézetnél Munkáltatói igazolással és munkabért tartalmazó bankszámla kivonattal szükséges igazolni. Pénzintézettől függően további - jövedelmet igazoló - dokumentumok bekérésére is sor kerülhet. Ilyen lehet a munkaszerződés vagy - készpénzben kapott munkabér esetén - a bérjegyzék, esetleg a kinti adóhatóság igazolása a munkáltató által megfizetett járulékokról.

Szakértőink készséggel adnak Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványukat, melyből a hitelfelvétel során felmerülő járulékos költségeket is megismerhetik. Országszerte elérhető Hitelnet irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!





Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése