Hol kaphat hitelt bárlistás személy?

Tisztelt Hitelnet!

60 éves bárlistás, leszázalékolt és emellett 4 órában dolgozó nő vagyok. Legalább 1 millió Ft-ra lenne szükségem ahhoz, hogy felgyülemlett adósságaimat törlesszem, és ezáltal persze a bárlistáról lekerüljek, majd valamikor. A Providenten kívül sehol nem kap bár-listás pénzt. Én ott sem, mert tulajdonképpen Ők tettek bárlistára.

Tudomásom szerint, különösen az utóbbi időben Magyarországon rengeteg ember bárlistás. Szeretném tudni, hogy velem együtt, ezekkel az emberekkel mi lesz? Miért nincs Magyarországon egy olyan Pénzintézet, aki, ha például valakinek oda megy a nyugdíja vagy a fizetése, ad hitelt bárlistásnak is. Nekem is van bankszámlám évek óta , de még folyószámla hitelt sem kaphatok.

Hova lehetne fordulni egy bárlistásnak?
Válaszát köszönöm.
Tisztelettel.
B.-né

Kedves Asszonyom!

Jelenleg valóban nincsenek kedvező lehetőségek hitelfelvétel szempontjából BAR listás személyek részére. A negatív adóslista a legtöbb pénzintézetnél kizárja a hitelfelvétel lehetőségét. Megkülönböztethetünk ugyan aktív és passzív BAR státuszt – aktív akkor a BAR státusz, ha még nincs lezárva az a hitelügylet, ami miatt BAR listára került az adós és passzív, amikor a korábbi mulasztás már lezárásra került – ám a bankok többsége nem tesz különbséget e két státusz között a hitelképesség vizsgálatakor.

Fedezet nélküli személyi hitel felvételére jelenleg egyik pénzügyi partnerünknél sincs lehetősége BAR listás személynek, ellenben ingatlanfedezet bevonásával egyik bankpartnerünknél megoldható, hogy a passzív BAR listás személy szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitelhez jusson. Ennek feltétele, hogy a korábbi a tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett legyen.

Ha Ön élő tartozásokat szeretne visszafizetni, akkor aktív BAR státuszú és ebben a helyzetben sajnos ingatlanfedezet bevonása mellett sem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni. Amennyiben a jövőben esetleg lesz változás a BAR listás személyek hitelezését illetően, akkor honlapunkon ismertetni fogjuk a lehetőségeket.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnénk érdeklődni a közeljövőben érvénybe lépő szocpol támogatásról. Az információink szerint már használt ingatlanra is fel lehet venni, illetve kizáró ok lehet-e BÁR listán szereplés.
Válaszát előre is köszönöm.
Renáta


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x