Tisztelt Hitelnet!

Önerő nélkül szeretnék vásárolni egy használt lakást. A párom fizetése 100 ezer Ft fölött van. A munkahelyi papírok rendben vannak. Másik lakást bevonását a hitelbe nem szeretnénk. Már kinéztük a lakást. 4.500.000 Ft-ra lenne szükségünk. Hát a piaci értékével nem vagyok tisztában, de az biztos, hogy jóval többet ér mint az eladási ár.

Ilyen feltételek mellett mennyi esélyünk lenne, hogy kapjunk hitelt? A hitelintézésről is szeretnék pontos tájékoztatást kapni és a legkedvezőbb törlesztést igénybe venni. Hol tehetem ezt?

Előre is köszönöm a segítséget.
Tisztelettel.
Éva

Kedves Éva!

A vásárolandó lakás aktuális forgalmi értéke meghatározó a maximálisan felvehető hitelösszeg szempontjából. A vonatkozó jogszabály úgy rendelkezik, hogy a fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének 80%-át nem haladhatja meg a jelzáloghitel összege. Azt tehát, hogy mennyi lakásvásárlási hitelt kaphatnak, illetve megkaphatják-e a 4.500.000 Ft-ot, nagyban befolyásolja a vásárolandó ingatlan hitelintézet által megállapított piaci értéke és a lakás területi elhelyezkedése, valamint a háztartás jövedelmi helyzete. Kb. 7,5-8 millió forint értékű ingatlan szükséges ahhoz, hogy fenti összeg elérhető legyen.

A lakásvásárlási hitel elindításához adásvételi szerződés szükséges. Ennek tartalmi követelményeiről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt, ha aktuálissá válik a vásárlás. A kölcsön összege – megfelelő ingatlan-, és jövedelemfedezettség esetén – sem haladhatja meg a vételárat. A hitelügyintézés – a hiánytalan hitelkérelmi dokumentáció benyújtásától számítva – körülbelül 1 hónapot vesz igénybe. A lakásvásárlási hitelt a pénzintézetek nem a vevőnek, hanem az eladó adásvételi szerződésben megadott bankszámlájára utalják. A hitelkérelemből nem hiányozhat a 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás sem. A további dokumentumokról Szakértőink készséggel adnak tájékoztatást.

Használt lakás vásárlásához államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. Ezek aktuális törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunk segítségével otthonából is kiszámolhatja, összevetheti. A honlapunkon elhelyezett hitelkalkulátor bankpartnereink jelenleg legkedvezőbb lakáshiteleinek havi törlesztését mutatja. A használt lakás vásárlásához nyújtott kölcsönökről IDE kattintva részletes leírást talál.

Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, hogy Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban tudják ismertetni az elérhető hitelkonstrukciókat! Az optimális hitel kiválasztása után díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is, melyhez kiválaszthatja a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Egy lakóparkban több, mint 100 lakás, sorházi lakás egyetlen helyrajzi számon található. Az egyik sorházi lakást szeretnénk a férjemmel megvásárolni. 8 M Ft hitelre van szükségünk. A megvásárolandó ingatlan 14 M Ft. A bevételünk alapján hitelképesek vagyunk. A bank csak akkor ad hitelt, ha minden tulajdonos aláírja, hogy lemond elővásárlási jogáról. Több száz tulajdonos közül képtelenség mindenkit megtalálni. Vannak akik külföldön élnek vagy ismeretlen helyre költöztek vagy a bejegyzett lakcímen nem találhatóak.
Mi a megoldás? Hogyan juthatok hitelhez?
Kérem a tanácsukat! Van megoldás?
Előre is köszönöm válaszukat.

Jó napot!
Jelzáloghitelt szeretnék felvenni egy használt lakásra. A tulajdonos már régebben vett fel rá jelzálogot és már kifizette. A tulajdonosa vehet fel rá jelzálogot még? És én átvállalnám tőle a hitelt, így meg tudnám venni? Vagy én felvenném az ő házára, ha ez lehetséges, akkor milyen feltételekkel? 25 éves vagyok, közmunka programban dolgozom. A tulajdonos 75 éves és nyugdíjas.
Előre is köszönöm válaszát.

Önkormányzati bérlakásban lakunk 10 éve. Érdeklődnék, hogy ha értékesítik, vehető-e igénybe hitel ennek megvásárlására?
Köszönettel.

Szeretném tudni, hogy lakásvásárlás esetén mik a feltételek, mi szükséges hozzá?