Üdvözlöm.

Érdeklődni szeretnék, hogyan válthatom ki a már felmondott hitelemet, amely akár a végrehajtóhoz is kerülhetett?

Történetem röviden: Volt 2007-ben személyi kölcsönöm és gépjármű hitelem, valamint hitelkártyám. Mindez a munkahelyem elvesztése után 2013-ban felmondásra, végrehajtásra került és, hogy még jobb legyen a sztori egy héttel az elbocsájtásomat követően édesapám is elhunyt, mely után szintén örököltem adósságot. Valamit már tudtam rendezni, valami még folyamatban van és persze van, ami még sorban álláson van.

A lakás, amiben élünk és örököltük, jelzáloghitellel terhelt, mely törlesztve van, de még így is a svájci mizéria miatt rengeteg van még hátra. Konkrétan 2007-ben 3 millió lett felvéve HUF és svájci kombinációban, tudomásom szerint még kb. 4 millió van hátra. Ugyanakkor a korábban említett felmondott hitelek kapcsán foglalási jog van bejegyezve az ingatlanra. Gépjárművemet visszaadtam a banknak, elvileg már értékesítették is.

Az ingatlan jelzáloghitelén felül kb. 4-5 millió van még (kamatokkal), melyet rendezni kell. Persze tárgyalásokat folytattam az illetékesekkel, de még akkor is kb. 3 millióra rúgna.

Ezért érdeklődöm, hogy van-e erre valamilyen megoldás? Megoldható lenne-e ezeknek a hitelkiváltása? Rendszeres jövedelemmel rendelkezem már 2015. óta, tehát, ha van is megoldás, akkor sem lehet probléma a visszafizetéssel, tudom vállalni a havi törlesztő részleteket.

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Norbert

Kedves Norbert!

Hitelfelvétel során három alapvető feltételnek kell megfelelni. A megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettségen túl meghatározó az igénylők KHR státusza. A banki hitelbírálat azzal kezdődik, hogy a leendő adós és esetleges adóstárs adatait ellenőrzik a Központi Hitelinformációs Rendszerben. A negatív információ jelenleg minden banknál kizáró okot jelent. Negatív tartalommal akkor lehet a rendszerbe kerülni, ha mulasztásunk 90 napon túlmenően meghaladja a mindenkori minimálbér összegét. Ön – korábbi, felmondott, végrehajtása alatt lévő hitelei miatt – sajnos negatív információval szerepelhet a rendszerben. Emiatt sajnos nem tudunk Önnek olyan banki hitelkiváltó konstrukciót ajánlani, amit igénybe tudna venni.

Ebben az esetben megoldásként csak a végrehajtóval, követeléskezelővel történő megegyezést tudjuk javasolni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Felmondott jelzáloghitelem van. Jelenleg 15.300.000 Ft a tartozás. 8.200.000 a tőketartozás.Ha beajánlok 12.000.000 Ft-ot azonnali fizetéssel, Ön szerint elfogadják?

Üdvözlöm!
Jelzáloghitellel terhelt ingatlant örökölt a férjem. Ez az ingatlan az otthonunk már közel 30 éve. A testvére vette fel rá a hitelt, de nem fizeti. A bank felmondta a szerződést. Az adósság rendezését a bank csak egyösszegben akarja. Egyösszegű kifizetésre nincs lehetőségünk. Részletfizetést kértünk a banktól, de elutasított.
Van-e valami megoldás a helyzetünkre? Mit tudnánk tenni az otthonunk megmentése érdekében?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Anna

Tisztelt Cím!
Az lenne a problémám, hogy volt egy folyószámla hitelem, amit az OTP Bank eladott az OTP Faktoringnak, aminek következtében most 4x annyit kell visszafizetnem. Korábban átmeneti munkanélküli időszak miatt elmaradtam a fizetéssel. Az utóbbi években viszont rendszeresen fizettem és egy hosszabb távollét miatt elmaradt 2 havi befizetés, mert aki rendezte a számláinkat nem tudta, hogy 2 OTP-s hitelről van szó. Viszont előtte és utána is rendesen be lett fizetve. Most felmondták a hitelt és végrehajtással fenyegetnek.
A kérdésem az lenne, hogy mit tudok tenni? 2014. év óta a párom és én is dolgozunk és próbáljuk rendezni a korábbi időben összegyűlt hiteleket, ami lassan halad is.
Van-e lehetőségem hitel felvételére, hogy ezt a hitelt kiváltsuk. Családi házunkon jelzálog van, de nem a teljes értékéig.
Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy elvihetik-e a házunkat ezért a tévedésért.
Előre is köszönöm, Marianna