Tisztelt Hitelnet!

3 éve vettük fel a csokot 1 gyermekre, azóta a gyerek betöltötte a 18. életévét. Férjem összeállt egy hajléktalan nővel, akinek 3 gyereke van! 2,5 hónapja elköltözött a csokkal terhelt ingatlanból és 1-2 hónapon belül össze akar költözni ezzel a nővel! Van hitelünk az ingatlanra, csokkal egybekötött lakástámogatási hitel, ami a férjem nevén van.

Mivel biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg adósságot fog felhalmozni így, tartunk tőle, hogy ráteszik az adósságokat az 1/2 tulajdon részére, és ha az adósság meghaladja az ingatlan forgalmi értékét, akkor a bank elviheti a házat. Továbbá van a nevén személyi hitel is, amit míg a moratórium van nem fizet, de ha le is jár a moratórium valószínű, hogy nem fogja tudni fizetni, mivel albérleti díj és a nőt meg a családját eltartani képtelenség 1 fizetésből.

Nekem a nevemen nincs semmilyen hitel, ezért úgy döntöttünk a fiammal, hogy csak úgy tudjuk megmenteni a házat, ha a csokot visszafizetjük és felveszek hitelt. Mi a fiammal az ingatlanban élünk továbbra is és ott is szeretnénk maradni.

Az lenne a kérdésem, ahhoz, hogy kiváltsam a hitelt és az ingatlan teljes egészében az én nevemre kerüljön, az egész csok összeget vissza kell fizetnem a kamatokkal együtt? /600.000.-Ft/ + kamat. Vagy a férjemnek kell visszafizetnie az ő részét plusz kamatokkal és így az ő nevéről lekerül a csok?
Továbbá ha ezt sikerült elintéznem, akkor a bank beleegyezik, hogy fél csok a nevemen maradt és kiváltom a hitelt teljes egészében?

Köszönöm válaszukat.
Dia

Kedves Dia!

Amíg férje is tulajdonosa az ingatlannak, addig nélküle nem tud Ön hitelt felvenni, mert a házastársat kötelező bevonni a hitelbe. Ahhoz, hogy a férje nevéről lekerüljön az ingatlan, ki kell őt fizetni. Ez vagyonközösség megosztási szerződés alapján működhet. Továbbá szükséges, hogy a válás el legyen indítva. A legtöbb bankhoz jogerős válási határozatot is be kell nyújtani. Van azonban olyan bankpartnerünk is, ahol elegendő, ha be van nyújtva a válás és ezt megfelelő dokumentummal igazolja.

Ha kifizeti férje tulajdonrészét, s Ön és a gyermek a támogatott ingatlanban maradnak, akkor egyiküknek sem keletkezik visszafizetési kötelezettsége a CSOK vonatkozásában. Erről bővebb információt IDE kattintva olvashat.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézését is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése