Tisztelt Hitelnet!

Szeretnék vásárolni egy nyaralót, melynek az ára 8,5 millió forint, de 8 millióért megkapom. Felvennék kölcsönt, de szükségem lenne 5 millió forintra. Rendelkezem a többi 3 millióval. Havi rendszeres (nyugdíjfolyósító által igazolható) jövedelmem 200.000 Ft. Ebből csak 40.000 Ft költségem van eddig.

Hogyan tudnék felvenni ennyi hitelt, vagy mennyit tudnék felvenni? Plusz ingatlant nem tudok beadni.

Várom válaszukat.
Tisztelettel: Béla

Kedves Béla!

Nyaraló vásárlásához lakáscélú jelzáloghitel igényelhető, melynek fedezete a megvásárolni kívánt nyaraló. Amennyiben a banki hitelbírálat alapján adott esetben felvehető az 5 millió forint, akkor plusz ingatlanfedezet bevonására nincs szükség.

Az, hogy mekkora összegű lakáshitel nyújtható a nyaraló vételárának kifizetéséhez, több tényezőtől is függ. A törvény által meghatározott felső korlát a nyaraló forgalmi értékének 80%-a. Ténylegesen ennél kisebb mértékű a bankok finanszírozási aránya, melyet a nyaraló területi elhelyezkedésétől, állapotától és az Ön jövedelmi helyzetétől tesznek függővé.

A leírtak alapján elvileg elérhető lehet az 5 millió forint. Ahhoz, hogy konkrét számításokat tudjanak Szakértőink végezni, bővebb információra lenne szükség. Ezt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően személyre szabott, díjmentes hitelajánlatból ismerheti meg az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókat. Ajánlatunkból azokat a hiteltermékeket is megismerheti, melyeket pénzügyi partnereink jelenleg díjkedvezménnyel kínálnak. A díjkedvezmény egyrészt jelenthet kamatkedvezményt, másrészt a járulékos költségek (értékbecslés, közjegyzői okiratba foglalás, folyósítási jutalék, jelzálogbejegyzés illetéke) egy részének elengedését.

A nyaraló vásárlásához forint alapú, piaci kamatozású lakáshitel vehető fel, maximum 35 éves futamidővel. A kölcsön futamideje nem haladhatja meg az igénylő 70. életkorát. A várható törlesztő részlet összegéről online hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

Amennyiben valamelyik hitelkonstrukció elnyeri tetszését, akkor a hitelkérelem benyújtása előtt Szakértőink elvégzik az adott ügylet előzetes bírálatát. Így elkerülhető, hogy az adásvételi szerződés megkötése és az esetleges foglaló átadása után utasítsák el hitelkérelmét. Az előminősítéshez szükséges dokumentumokról Tanácsadóink készséggel tájékoztatják.

További kérdés esetén személyesen és telefonon egyaránt fordulhat az országszerte elérhető Hitelnet irodákhoz!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
Szeretném segítségét kérni az alábbiakkal kapcsolatban.
A Balaton északi partján szeretnénk a férjemmel egy ingatlant vásárolni, amely besorolása nyaraló-hétvégi ház. Az ingatlan a ’90-es években épült, állapota jó, azonban állandó fűtés nem került kialakításra.
Értéke 20 millió forint körüli, amelyet Babaváró hitelből és lakáshitelből szeretnénk finanszírozni.
A fenti paraméterekkel milyen lehetőségeink vannak?
Üdvözlettel,
Klaudia

Tisztelt Hitelnet!
Ingatlanvásárlás előtt állok. Nagyhegyes települése mellett (kb. 1-1,5km-re ) a Keleti főcsatorna mentén szeretnék venni egy nyaralót és kiköltözni. A nyaralóban a víz, villany és a fűtés is megoldott, valamint téliesített, szigetelt az épület. Kábel tv és széles sávú internet is van, valamint fürdőszoba is.
7 millió forint az ingatlan, viszont nekem csak 3 millióm van készpénzben, ezért a kérdésem az lenne, milyen hitel lenne lehetséges erre az ingatlanra?
Szabad felhasználású hitel vagy esetleg van olyan lakáshitel amit igényelni tudnék?
Átlag havi nettó keresetem 220-230ezer Ft.
Üdvözlettel : Zoltán

Üdvözlöm!
Nyaraló vásárlását tervezzük párommal. A nyaraló Badacsonytördemic üdülőterületén található. Az ingatlan státusza: belterületi kivett hétvégi ház udvar. Az önerőt babaváró hitellel oldanánk meg (10.000.000 Ft). A vételár kiegyenlítéséhez és az egyéb költségekhez lenne szükségünk további 15.000.000 Ft-ra. A törlesztési idő 20 év lenne, 10 éves, 15 éves, illetve végig fix kamatperiódussal. A párom közalkalmazott, havi nettó jövedelme 215.000 Ft. Én ettől a hónaptól kezdve saját Kft-ben vagyok ügyvezető, minimálbérre bejelentve.
A kérdésem, hogy ezekkel a feltételekkel milyen konstrukció lenne számunkra megfelelő?
Köszönöm!

Jó napot!
Szeretnék érdeklödni, hogy mi a párommal kinéztünk egy nyaraló tipúsú házat, ami téliesitve van. 35 nm, amit ma megyünk megnézni. 6.400.000 Ft-ért hirdetik. Azt szeretném megkérdezni, hogy ön szerint ezt hogy lehetne kivitelezni, hogy azért ne fizessünk olyan sokat rá, mert gondolkoztunk, hogy személyi kölcsönböl finanszírozzuk, de annak magas a törlesztő részlete és kilátástalan, hogy finanszírozzuk meg, hogy a miénk legyen és ne legyen olyan sok a kiadásunk.
Köszönöm válaszát.

A férjem és n szeretnénk vásárolni egy nyaralót a Balaton észki partján valahol Balatonfűzfő és Balatonfüred között. Momentán csak elképzelésünk van milyet és kb. mennyiért.
A kérdés a,z hogy ő angol állampolgár és ő vásárolhat-e ingatlant, jelen esetben nyaralót és ha igen, és nem elég a pénzünk, kaphat-e hitelt és mennyit és mi a módja? Vagy mennyit kell letenni ahhoz, hogy hitelt kapjon, az ingatlan árának hány százalékát?
Köszönjük a választ.

Magyar állampolgár vagyok, de Hollandiában élek és egyéni vállalkozóként dolgozom. A férjem holland és jelenleg határozott idejű munkaviszonnyal rendelkezik.
Kérdés, hogy magyarországi nyaraló vásárlásához szóba jöhet-e magyar jelzáloghitel? Mik ennek az általános feltételei? A vételár maximum hány százalékát lehetne a hitellel finanszírozni?

Tisztelt Ügyintéző!
Szeretnék pontos információt arról, ha belterületi hétvégi házat szeretnék megvásárolni, az ingatlannak milyennek kell lenni? Valóban kiépített fűtésnek kell lennie benne és szigeteltnek kell lennie? De hisz ez egy nyaraló!
Kérem segítsenek pontosan mit néznek a bankok egy nyaralónál.
Előre is nagyon köszönöm!
Éva

Tisztelt Ügyintező!
A Balatonon családi házat (nyaralót) szeretnénk vásárolni, ezert lenne szükségünk hitelre.
Én személy szerint Németországban élek és dolgozom mar 5 éve, havi 1195.- eurós munkabért kapok, plusz a gyermekem után a járadékokat. A párom német állampolgár.
Magyarországon van bejelentett lakcímem, mobilom van magyar számmal, de előfizetést is tudok kötni. Nem vagyok BAR listán, soha semmilyen hitelem, adósságom nem volt. Nyáron töltöm be a 26. életévemet.
A kérdésem a következő lenne: Mekkora maximális összeget tudnék felvenni a leigazolt jövedelmemmel, kezes bevonása nélkül, ha házat szeretnék venni? (végső esetben édesanyám lenne a kezes).
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm: Martina