Üdvözlöm!

A kérdésem a következő lenne. Havi nettó 140 ezer Ft fizetés érkezik a számlámra. Semmilyen hitelem sincs. 25 éves vagyok. 1,5 éve dolgozom ennél a cégnél, határozatlan idejű szerződéssel. Van egy lakásom, ami tehermentes. Egyedül szeretnék felvenni 5 millió Ft hitelt, mivel a párom KHR listás. Családi gazdaság tagja is vagyok, évente több millió Ft árbevétel érkezik a nevemre, mivel földtulajdonos is vagyok.

A kérdésem az lenne, hogy ezekkel a “tulajdonságokkal” van-e esélyem hitelt felvenni kezes és adóstárs bevonása nélkül, ingatlanfedezettel szükség esetén?
Megkapnám-e az 5 milliót, megfelelő önerő esetén, ha lakáshitelben gondolkodom? Vagy csak személyi kölcsönön gondolkodjam alacsonyabb összeggel, amit egyedül fel tudok venni?

Bankkal próbáltam telefonon előszűrést végezni, de elutasítottak mivel nincs önerő, nincs meg a ház amit szeretnénk, mert én csupán használható információt kértem, nem konkrét ajánlatot.

Nagyon köszönöm, ha hosszú levelem elolvassa és érdemi segítséget tudna nyújtani, hogy irányt mutatva el tudjak indulni a hitelek útvesztőjében.

Nagyon köszönöm előre is.
Üdvözlettel: Kata

Kedves Kata!

Élettárs, házastárs bevonása kötelező a hitelügyletbe. Első kérdés tehát az, hogy párja aktív vagy passzív státusszal szerepel a KHR-ben. Legalább 6 havi passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél már megoldható lakáshitel felvétele. Ha ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető hitelkonstrukciókról, a szükséges önerő mértékéről és az aktuális törlesztő részletekről!

Az aktív KHR státusz sajnos minden pénzintézetnél kizáró okot jelent. Ebben az esetben Ön egyedülállóként tud felvenni lakáshitelt úgy, hogy a vásárolandó lakásnak Ön lesz 1/1 arányban a tulajdonosa.

Személyi hitel felvételét nem javasoljuk. Ingatlanfedezet nélkül kisebb összeg vehető fel és a hitelkamat is magasabb, mint lakáshitelnél.

A megvásárolandó lakás forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel törvényi előírás alapján. Ez a mérték kisebb is lehet pénzintézettől, valamint az igénylő jövedelmi helyzetétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően. A jövedelemfedezettséget tekintve az igénylő összes hiteltörlesztésének bele kell férnie igazolt nettó jövedelmének 50%-ába, némely pénzintézetnél 40%-ába.

Javasoljuk, hogy online adatlapunk kitöltésével vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával, ahol Szakértőink fenti információk ismeretében személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni Önnek. A legkedvezőbb lakáshitel törlesztő részletét előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tiszteletem,
van egy tehermentes garzon lakásom Sopronban kb. 16 millió Ft értékű. Szeretném tudni, hogy ha szeretnék egy másik új építésű kis lakást vásárolni szintén Sopronban hasonló árban, akkor mennyi önerő szükséges, ha mindkét lakást bevonnák a hitelbe. Fizetésem kb. 300ezer Ft. Hitelem nincs.
Köszönöm.