Hogyan szabadulhatnék az autóhitelemtől?

Tisztelt Cím!

2008. 07. hóban vettünk fel használt-autóvásárlási hitelt 1.800.000,-Ft-ot. Fix törlesztő részlet: 51.288,- 72 hónapra. Mai nap azt a felvilágosítást kaptam a banktól, hogy ha ma fizetem vissza egy összegben a hitelem ennek összege: 3.370.964.-

Ez ideig kifizettem 2. 820.840,-Ft-ot, és most a hitel kifizetésével együtt 6.191.804,-Ft. Vagy ha nem fizetem ki a hitelem, akkor még 57 hónap x 51.288 – ha a hátralevő több mint 4 év alatt nem lesz még egy “mesterségesen generált” válság – tehát az eredeti szerződéshez képest a futamidő 72 hónapról 112 hónapra módosult.

CHF alapú hitel kockázatát már megismertem – sajnos nem a hitel felvételekor – de a futamidő alatt a szerződés egyik kritériuma módosult, nevezetesen a futamidő, ehhez nincs szükség a szerződés módosításra?

Milyen megoldást javasol?
Hogyan szabaduljak meg a hiteltől?

Válaszát előre is köszönöm!
Tünde

Kedves Tünde!

Fix törlesztésű hitelkonstrukció esetén az árfolyam ingadozásából adódó törlesztő részlet változást a pénzintézetek bizonyos időközönként oly módon számolják el, hogy a havi törlesztő részlet változatlansága mellett automatikusan a futamidő módosítják. Mivel az utóbbi években a svájci frank árfolyama a 2008-ban érvényes árfolyamhoz képest lényegesen megemelkedett, ezért ez a fix törlesztésű autóhitel esetében a futamidő hosszabbodását – jelen esetben 72 hónapról 112 hónapra – eredményezte. Véleményünk szerint ilyen esetben nem szükséges külön szerződésmódosítás.

A törlesztő részlet csökkentésére ingatlanfedezet bevonásával igényelhető adósságrendező hitelkonstrukciót tudunk ajánlani Önnek. Így kedvező kamatszint mellett vehető fel kölcsön, ingatlanfedezet nélkül azonban nincs is lehetőség ekkora összegű kölcsön felvételére, továbbá a fedezet nélkül nyújtott hitelek kamatszintje is lényegesen magasabb.

Ha van lehetősége ingatlanfedezet biztosítására, javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s tekintse meg pénzügyi partnereink legkedvezőbb adósságrendező hitelajánlatát!

Hitelkiváltás esetén a fennálló tartozást a jelenleg érvényes svájci frank árfolyam alapján kell megfizetnie. A visszafizetéssel sajnos jelentős árfolyamveszteséget szenved el. Mivel azonban a CHF jövőbeni árfolyamát előre nem tudjuk megjósolni, ezért azt sem tudjuk megmondani, hogy az autóhitel tovább fizetése esetén ténylegesen mennyit fizetne vissza a futamidő végén, vagyis melyik lehetőséget érdemes választania.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogyan tudnék megválni a kocsira felvett hiteltől, ha már nem vagyok fizetőképes, esetleg családi okok miatt nem tudom fizetni tovább és az adott országot is el kell hagynom!?
Ha kell, az autót is visszaadom olyan állapotban, ahogyan elhoztam.
Van erre valamilyen mód?

Kedves Kornél!
A fizetési nehézséggel kapcsolatban az autóhitelt nyújtó pénzintézettel kellene egyeztetnie.

Azt szeretném kérdezni, hogy egy másik bank kivonhatja-e az Erste Lesasines autómat ideiglenesen a forgalomból? Az autó törlesztését fizetem, de az egyik hitelemet nem és a napokban kaptam egy levelet a végrehajtótól, hogy adjam le a rendszámat és a forgalmit az okmányirodában, mert ha nem, akkor körözés alá veszik az autót.
Mit tehetek, hogy ne vonják ki?
Válasza nagyon fontos lenne minél előbb.
Köszönettel: Zoltán

Tisztelt Cím!
Autólízinget szeretnénk végtörleszteni. Ebben az esetben is létezik-e az a lehetőség, hogyha szerződés évfordulóján végtörlesztek nem kell szerződésmódosítási díjat fizetni? Lakáshitelek esetében tudtommal van ilyen lehetőség. A lízingcég a konkrétan feltett kérdéseimre csak az általános szerződési feltételek bemásolásával válaszol. Nekem kicsit terelésnek tűnik minden válaszuk.
Köszönettel.

Tisztelt Cím!
2006-ban vettünk fel deviza autóhitelt, azóta lelkiismeretesen fizetjük, 2016-ban jár le. Milyen lehetőségünk van ebből a devizahitel csapdából kijutni, mert már végesek a tartalékaink!

Tisztelt Szakértő!
2007 decemberében CHF alapú hitelre vásároltunk egy autót, melynek akkor a havi törlesztő részlete 40.000 Ft volt. Most átlagosan 70.000 Ft. Nehezen, néha késéssel, de fizetjük a törlesztő részletet! Milyen megoldást tudnának önök kínálni, hogy törlesztő részletünk csökkenjen vagy az autóhitelt ki tudjuk váltani?
Hátra lévő idő még 5 év!!
Segítségüket előre is köszönöm!
Róbert

Testvéreimmel örököltünk egy autót, de nagyon sok rá még a svájci alapú kölcsön. Az autó értéke most évjárat szerint 1 800 000 forint, a tartozás őszesen a bank felé 4 100 000 Ft. Örököltünk még egy lakást is, ami értéke 11 000 000 Ft. Az összeget csak akkor tudjuk kifizetni, ha eladtuk a lakást.
Mi a teendő, mit javasolnának?


12
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x