Hogyan oldható meg építési hitel felvétele, ha külföldön vagyunk vállalkozók?

Tisztelt Hitelnet.hu!

A párommal 4 éve vagyunk vállalkozók Ausztriában, Mosonmagyaróváron élünk. Szeretnénk építkezni, mert a havi bevételből most már tudnánk törleszteni a részleteket, és már nem a drága albérletet szeretnénk fizetni, hanem a sajátunkat, de mint az gondolom Önök előtt is ismert, nem tudunk jövedelemigazolást bemutatni egyetlen hitelhez sem. Ausztriában ugyanis nem létezik ez a dokumentum vállalkozóknak, az éves mérlegünk a kezdeti sok kiadás miatt pedig még nem fordult pozitívba.

Most nagyon jó lehetőségünk lenne olyan házat épülni, amely ha kész, akár a dupláját is érheti, mivel itt Mosonmagyaróváron a hármashatár miatt nagyon megemelkedtek az ingatlanárak. Nálunk az önerő nem lenne probléma, és hogy a pénzintézet számlájára helyezzem el a jövedelmem és az osztrák vállalkozói engedélyemet mellékelni tudom.

Szeretnénk megtudni, hogy esetleg lehetséges lenne jövedelemigazolás nélkül hitelhez jutni vagy lízing formájában megoldani a dolgot akár ütemezett folyósítással? A jelzálogot pedig be lehet-e arra a házra jegyeztetni, amit épülnénk?

Olvastunk egy-két banknál olyan lehetőséget is, hogy nyújtanak életbiztosítással egybekötött hitelt jövedelemigazolás nélkül. Erre lenne lehetőségünk?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Sarolta

Kedves Sarolta!

A bankoknak 2010 júniusa óta kötelező jövedelemvizsgálatot végezniük. Hivatalosan igazolható jövedelem nélkül sajnos egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség hitel, illetve lízing igénybevételére. Ahhoz, hogy külföldi vállalkozóként Magyarországon hitelt tudjanak felvenni, mindenképpen szükség lenne kinti adóhatósági dokumentumokra. Igazolni kell, hogy nincsen adótartozása sem a cégnek, sem a hitelfelvevőknek, mint magánszemélyeknek és a járulékok be vannak fizetve. Továbbá a bevétel is meghatározó. A vállalkozásnak legalább egy lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie. Ez a leírtak alapján teljesül. Ha a többi feltétel jelenleg nem adott, akkor megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs (esetleg szülők) bevonásával lenne lehetőség építési hitel felvételére.

Az építési hitelek fedezete egyébként lehet maga az épülő lakóingatlan. Az építési hitelt készültségi fok arányosan, tehát szakaszosan folyósítják a hitelintézetek. Az első folyósításra akkor kerülhet sor, ha a rendelkezésre álló saját erőt már felhasználták, beépítették.

Ha megoldható az adóstárs bevonása, akkor Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a legkedvezőbb építési hitelekről. Ehhez elég online adatlapunkat kitöltenie!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Külföldön saját céggel rendelkezem és egyetlen alkalmazottként dolgozom benne, lényegében egyéni vállalkozóként és lakáshitelt szeretnék Magyarországon felvenni. A vállalkozás 2016-ban indult és működik, éves jövedelmem 40 000 GBP körül alakult, melyről adóbevallás is készült minden adóévben. A lehetőségeimről szeretnék érdeklődni. Magyarországi lakcímmel rendelkezem, saját tőke 15 000 000 lenne, Fundamenta megtakarításom is van egy lejárt és négy futó szerződés a családban, amely felhasználható a Fundamenta azonban nem ad hitelt külföldi vállalkozóknak. Hitelösszeg 15 – 20 000 000 lenne konkrét lakáscél még nincs.

Tisztelt Hitelszakértő,
Érdeklődni szeretnék, hogy külföldi – egyéni vállalkozói – munkaviszonyból származó jövedelmet melyik bank fogadja el.
Köszönettel:
Helen

Üdvözlöm!
Szeretnék érdeklődni, hogy lakáshitel felvételnél számba veszik-e a magyar bankok a külföldi vállalkozásból érkező jövedelmet?
A jövedelem bankszámlára érkezik egy adott cégtől havonta és viszonylag állandó (+/- 5%) az összeg.
Köszönettel:
Enikő

Jó napot!
Szeretnék hitelt felvenni Magyarországon. Külföldi jövedelmem van. 4 évig voltam alkalmazásban egy cégnél és most egy éve vagyok egyéni vállalkozó ugyanannál a cégnél.
Kaphatok-e hitelt?


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x