Tisztelt Hitelnet!

25 éves vagyok, 3 éve dolgozok. Van egy autó a nevemen és 1/3 házrészem. Hitelt szeretnék igényelni, hogy a Provident hitelt egy összegben kifizessem és csak 1 hitelt fizessek. 2 millió forintot szeretnék igényelni.

Mik a lehetőségek? Mi kell hozzá? Megkaphatom-e a hitelt?

Ezért szeretnék tanácsot kérni, és nem tudom, hogy működnek ezek a hitelek.

Várom mihamarabbi válaszuk.
Köszönettel: Bernadett

Kedves Bernadett!

Kedvező hitelkiváltó kölcsön ingatlanfedezet bevonásával érhető el. Mivel a bankok kizárólag önállóan forgalomképes ingatlant fogadnak el fedezetként, ezért arra nincs lehetőség, hogy csak az 1/3 házrész legyen megterhelve hitelfelvétel során. Ahhoz, hogy jelzáloghitelt tudjon felvenni, a hitelintézetek a kölcsön visszafizetését biztosító jelzálogjogot a teljes ingatlanra jegyeztetik be. Ehhez az ingatlanfedezet összes tulajdonosának hozzájárulása szükséges, vagyis minden tulajdonosnak – ha esetleg haszonélvezeti joggal terhelt az ingatlan, úgy a haszonélvezőnek is – részt kell vennie a hitelügyletben. Kérdés az, hogy megoldható-e ez, a ház többi tulajdonosa is hozzájárul-e az ingatlan jelzáloggal történő terheléséhez. Azoknak a szereplőknek, aki csak tulajdonjoguk miatt vesznek részt a hitelügyletben, nem szükséges jövedelemigazolást benyújtaniuk.

Ezen túlmenően meghatározó a fedezetül felajánlott ingatlan értéke és területi elhelyezkedése, továbbá a hitelképességet nagyban befolyásolja az igénylő igazolt nettó jövedelme. Ahhoz tehát, hogy konkrét választ tudjunk adni kérdésére, miszerint megkaphatja-e a hitelt, további információkra lenne szükség mind az ingatlanfedezetet, mind az Ön jövedelmi helyzetét illetően. Ehhez első körben online adatlapunkat kellene kitöltenie.

Hitelkiváltás esetén fontos, hogy a kiváltandó kölcsön eddigi törlesztése problémamentes legyen. Hátralékkal rendelkező hitelt egyik bank sem vált ki. A hitelkiváltást a bankok egymás között bonyolítják le a fennálló tartozásról kiállított hivatalos igazolás alapján. Ha a hitelkiváltáson felül plusz hitelösszeg igénylése is történik, akkor miután a hitelnyújtó bank elutalta a tartozás összegét és megtörtént a végtörlesztés, az érintett hitelintézet kiadja a kölcsön lezárása vonatkozó dokumentumot és ezt követően juthat hozzá az adós a kölcsönből fennmaradó további összeghez.

A legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönökről előzetese IDE kattintva tájékozódhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése