Hogyan működik a lakáshitel igénylés önerő nélkül, kiegészítő ingatlan bevonásával?

Önerő nélkül szeretnék felvenni hitelt! Van egy lakás amit be tudnak számolni a hiányzó 25%-ra! Így az lenne a kérdésem, hogy amit meg akarok vásárolni ingatlant (tegyük fel 10 millió), annak a bank csak a 80%-át utalja át nekem? Tehát 7,5 milliót kapok a banktól és a maradék 2,5 milliót nekem kell előteremtenem vagy megkapom a teljes összeget, azaz 10 milliót a banktól?

Attila
Kérdést feltette: Attila

Kedves Attila!

Ez ilyenkor úgy működik, hogy összeadják a bevonható ingatlanfedezetek forgalmi értékét és ez alapján döntik el, hogy felvehető-e a teljes vételár. Ebben az esetben azonban mindkét ingatlanra bejegyzésre kerül a teljes hitelösszeg. ( A példából kiindulva a 10 millió forint)

A másik lehetőség, hogy a kiegészítő ingatlanra felvesznek egy akkora összegű szabad felhasználású jelzáloghitelt, ami a saját erőt jelentheti a vásárlásánál. Ebben az esetben megosztható az ingatlanok között a 10 milliós jelzálog.

Kollégáink teljes körű, részletes felvilágosítást adnak, ha kitölti ajánlatkérő adatlapunkat.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Hasonló probléma lenne az enyém is. Sajnos nincs önerőnk és jelzálogra lenne lehetőség, csak sajnos nem vagyok jártas ebben a dologban én. Maximum 6.000.000 Ft értékű használt ingatlant szeretnénk és nem tudom, hogy önerű nélkül kaphatnék-e hitellehetőséget.

Kedves Mariann!
Megfelelő jövedelem esetén, kizárólag plusz ingatlanfedezet bevonásával lehetséges az önerő nélküli hitelfelvétel. Ha van lehetősége plusz fedezet bevonására, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Tisztelt Címzett!
Évek óta a férjemmel és két gyerekünkkel a nagymamámnál lakunk. A ház 1/2 részben az övé, 1/2 részben anyumé. Szeretnénk anyukám részét megvenni. Önerőnk nincs, a nagyobb gyerek 4 éves, a kisebb 6 hónapos. Mi 31, illetve 32 évesek vagyunk.
Kérdésem, hogy van-e bármilyen lehetőségünk? Akár támogatásra?
Válaszukat megköszönve, tisztelettel: Gabi

Tiszteletem.
Az lenne a kérdésem, ha szeretnék egy használt ingatlant venni, aminek tegyük fel a kialkudott értéke 10 millió forint, akkor a banktól 75%-fogom megkapni? Azaz 7.5 millió forintot?
Minden esetben így van ez vagy értékbecslője válogatja?
Ha például ezt a házat a bank értékbecslője csak 6 millió forintra értékeli (hiába 10 millió a vételár), akkor csak 4.5 millió forintot kaphatok?
Mennyire drasztikus ez az eltérés? (ha persze ez így van?)


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x