T. Cím!

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségeink vannak.

Jövőre lakást szeretnénk vásárolni, azért pont akkor, mert jövő májusban kerülök le a passzív KHR listáról. CSOK-ot szeretnénk igénybe venni, két meglévő gyermekre. Az ingatlan értéke, amit most kinéztünk, kb. 16.000.000 forint.

A jövedelmünk kettőnknek 280.000 Ft körül van. Ha én GYED-re vagyok jogosult, mikor a hitelfelvétel aktuális, akkor az már kizáró tényező?

Én 33 éves vagyok, a férjem 37. A megvásárolt ingatlan megyei jogú városban, Sopronban van. Van még egy folyószámla hitelem, aminek a fedezete az én fizetésem, ennek az összeg 50.000 Ft.

Létezik olyan megoldás, hogy a CSOK önerőnek számít, mivel két meglévő gyerekre vennénk igénybe, használt lakás vásárlásra. Ebben az esetben mekkora hitelösszegre lennénk jogosultak, illetve mi olyankor a megoldás, ha nem tudunk még egy ingatlant bevonni fedezetként? Ha esetleg a tulajdonost sikerülne meggyőzni, hogy engedje meg a fedezetbe bevonást, akkor az kedvezőbb feltételekhez vezetne? Ilyen esetben mekkora összeg vehető fel?

Előre is köszönöm a válaszukat.
Üdvözlettel:
Klári

Kedves Klári!

A gyed nem kizáró ok hitelfelvételnél, de önálló jövedelemként nem, csak kiegészítő jövedelemként vehető figyelembe. Ha tehát férje rendelkezik önállóan elfogadható jövedelemmel, akkor mellette a gyed kiegészítő jövedelemként elfogadható. A jövedelemvizsgálat során a hitelintézetek az adós jövedelméhez hozzáadják a gyed összegét is.

A vásárolandó ingatlanra – törvényi előírás alapján – forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként. Területi elhelyezkedés alapján Sopronban megfelelő jövedelemfedezettség esetén működhet a 80%-os finanszírozás. Így figyelembe véve az Ön meglévő folyószámla hitelét és a háztartás 280.000 Ft-os jövedelmét, a 16 milliós lakásra maximum 12,8 millió forint összegű lakáshitel vehető fel. Ehhez hozzáadható a két gyermek után járó CSOK összege, ami 1.430.000 Ft. A használt lakás vásárlására vonatkozó CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak.

Ha nem tudnak további ingatlanfedezetet bevonni, akkor a 16 milliós vételárból fennmaradó 1,77 millió forintot önerőből szükséges fedezni. Megoldás lehet még a hiányzó összeg személyi hitelből történő pótlása akkor, ha igazolt nettó jövedelmükbe belefér még ennek a törlesztő részlete.

További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése