Hogyan lehetne kiváltani életbiztosítással kombinált hitelünket?

Tisztelt Hitelnet!

2007-ben vettünk fel forint alapú, megelőlegező szocpolos lakásépítési kölcsönt (8 millió Ft.) Sajnos hagytuk magunkat rábeszélni egy életbiztosítással kombinált OTP-s termékre. Életbiztosítás a hitelösszegre 8 millió Ft. Már látjuk, amit akkor nem mondtak el, 47.000 Ft a havi törlesztő, ebből 13.000 Ft a kezelési költség, plusz 27.500 Ft a havi biztosítási díj, ami minden fordulón minimum 5%-al emelkedik, azaz évente. Kezdetben 20.000 Ft volt havonta. Mondanom sem kell, a törzstőke a teljes futamidő alatt (20 év) nem csökken!

Szeretnénk átváltani olyan konstrukcióra, melyben folyamatosan csökkenne a tőkénk is, és a törlesztő részlet sem haladja meg a havi maximum 87.000 Ft-ot. Tudom már csak a maradék 13 évet lehet alapul venni!

Köszönöm!
Tisztelettel.
Zoltán

Kedves Zoltán!

Életbiztosítással kombinált hitel esetén valóban számolni kell évente egy bizonyos mértékű indexálással, továbbá a megtakarítási időszak alatt a tőke nem csökken. A havonta befizetett törlesztő részlet egy része az életbiztosítás megtakarítási részét képezi, másik része pedig a hitel kamatát és kezelési költségét fedezi.

Két lehetőség is lenne olyan konstrukcióra váltani, mellyel megszűnne a hitel életbiztosítással kombinált része, s a befizetett törlesztő részlet havi szinten csökkentené a tőkét is. Azt azonban tudni kell, hogyha az életbiztosítást most megszünteti, akkor a befizetett összegnek csak egy részét, töredékét kapja vissza. Az egyik megoldás, hogy a hitelfolyósító banknál kérvényezi az életbiztosítás leválasztását. Ezzel a hitel egyenletes törlesztésűvé alakítható. Ennek lehetőségértől az érintett pénzintézet tud pontos tájékoztatást adni.

A másik lehetőség a hitelkiváltás. Ez esetben is megszűnne az életbiztosítás, s mivel a tőke még nem csökkent a hitelfelvétel óta, ezért akkor összegű hitelkiváltó kölcsönt kellene felvenni, mint az eredeti hitelösszeg. Össze kellene hasonlítani tehát a bankpiacon jelenleg elérhető legkedvezőbb hitelkiváltó konstrukciókat azzal a lehetőséggel, amit az életbiztosítás leválasztásával a hitelnyújtó bank Önnek kínál.

Személyre szóló hitelkiváltó ajánlatukhoz további információkra lenne szükség. Az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő hitelkonstrukciók kiválasztásához Szakértőinknek ismerni kell a fedezetül bevont ingatlant és az Önök jövedelmi helyzetét. A díjmentes hitelajánlat elkészítéséhez szükséges adatokat kérjük, adja küldje el nekünk, miután használta hitelkiváltás kalkulátorunkat! Ezt követően ismertetni fogjuk a hitellehetőségeket!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet.
Én egy GB126 jelű forrás II jelzálogkölcsön vegyes életbiztosítással rendelkezzem. Fizetés elmaradás miatt felmondták a szerződésem és az áll a papíron, hogy reaktiválnom kell, viszont ha nem hagyják jóvá, akkor az eddigi befizetett összeggel mi történik?
Választ előre is köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
2007-ben vettem fel hitelt, ami életbiztosítással egybekötött. A hitelszerződés megkötésétől sajnos az életbiztosítási díjat nem tudtam fizetni, de bankot igen. A bank felé ezt a tényt jeleztem még az elején, és szerintem volna valamilyen módon bankon belül megoldást találni. De mivel kevés volt a jövedelem, érdemben nem jutottunk előbbre. Most 9 év elteltével felmondja a szerződést. (jogos)
Miért most? Illetve ajánlott 6 millió Ft + kamat minimálbéres keresetemre.
Kérdésem az, hogy reális-e a bank kérése.
Köszönöm.
Mihály

Tisztelt Hitelnet! Lakáshitelem az OTP Banknál van OTP Groupama életbiztosítással. /GB126 jelű forrás II jelzálogkölcsön vegyes élestbiztosítás/. Végtörleszteni szeretnék, de a bank azt mondja, hogy a felvett 4.5 M forintot kell visszafizetnem, majd ezután kapom csak meg a biztosító felé befizetett összeget /2.7 M forint/. Így nem tudom megoldani, ennyit nem tud a családom megelőlegezni. 2004-ben vettem fel a hitelt, a biztosítási törlesztésem mára már 13.000 Ft-tal több a kezdetinél és még nincs vége, a futamidő végére még több ezer forinttal fog emelkedni. /évente 5 %-kal/ A bank csak a nehézséget gördíti a szorult helyzetben lévő “embernek”. Olyan lehetőséget kínál… Továbbiak »

Tisztelt Hitelnet! Arról érdeklődnék, hogy életbiztosítással kombinált hitelünket szeretnénk kiváltani más hitelintézetnél a következő paraméterekkel: jelenlegi tartozásunk 8,9 millió forint, a biztosítás visszavásárlási értéke 2,6 millió forint. A különbözeti 6,4 millió forintra kapnánk kiváltó hitelt egy másik pénzintézetnél, viszont jelenlegi bankunk azt mondta, hogy csak a 8,9 millió forint kifizetése után szüntethető meg az életbiztosítás, és akkor juthatunk hozzá a visszavásárlási értékhez, nem engedik, hogy a hitel kifizetésébe bevonjuk a biztosítás összegét. Azaz 8,9 millió hitelt kellene felvennünk, majd utána ebbe törleszthetnénk bele a biztosítás értékét. Kérdésem az lenne, hogy megoldható valami módon, hogy be tudjuk vonni az életbiztosítás visszavásárlási… Továbbiak »

Azt szeretném megérdeklődni, hogy pontosak-e a kapott információim? 2005-ben vettünk fel egy életbiztosítással egybekötött deviza alapú hitelt házvásárlásra, 1.800.000 Ft-ot. A házat 3,3 millióért vettük, kaptunk 3 gyerekre szocpolt és 10 éve fizetjük. A ház hitelét forintosították, de az életbiztosításunkat nem, így a házunkon még 1.170.000 Ft van és az életbiztosítónál 1.540.000 Ft.
A kérdésem az lenne, mivel 20 évre vettük fel a hitelt, meg lehet-e szüntetni úgy, hogy a biztosítást felmondjuk és a hitelünket kiváltjuk belőle? Ennek van-e valami akadálya?
Köszönöm a válaszát.


10
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x