Jó Napot!

Szóval a párom 26 éves, én 21 éves vagyok és élettársi viszonyban élünk. Hitelt szeretnénk felvenni csak az a probléma, hogy sajnos egyik bankban sem kapunk hitelt. Érdeklődni szeretnék ezután a fészekrakó program után, hogy hogyan lehetne ezt megigényelni és mi kellene hozzá, meg egyáltalán van-e esély arra, hogy megkaphatjuk a hitelt. Kb. 2-3 milliót szeretnénk felvenni. Mind a ketten dolgozunk.

Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelettel.
Nikolett

Kedves Nikolett!

Fészekrakó hitelt új és használt lakás vásárlásához, valamint új ház építéséhez lehet igényelni. A fészekrakó program tehát akkor jöhet szóba mint lehetséges finanszírozási forrás, ha fenti lakáscélok valamelyikét szeretnék megvalósítani. Kikötés, hogy a használt lakás vételára nem lehet több Budapesten és megyei jogú városokban 12 millió forintnál, egyéb településen 8 millió forintnál. Új lakóingatlan esetén a telekár nélkül számított, ÁFA-t is tartalmazó költségvetés, illetve vételár nem haladhatja meg a 15 millió forintot, ha az építkezés vagy a vásárlás a fővárosban vagy megyei jogú városban történik, illetőleg a 12 millió forintot, ha egyéb településen.

Fészekrakó hitelben a vételár vagy a szintén telekár nélkül számított, ÁFA-t is tartalmazó költségvetés 70%-a nyújtható. A fennmaradó összegnek önerőben kell rendelkezésre állni. Egy vidéki 6 milliós használt lakásnál ez azt jelenti, hogy a fészekrakó hitelben maximum 4.200.000 Ft vehető fel, vagyis 1.800.000 Ft önerővel kell rendelkezni. A hitelcél szerinti ingatlan értékének el kell érnie legalább a 4,5-5 millió forintot és összkomfortosnak kell lennie.

A kölcsönt 35 év alatti házastársak, élettársak, illetve gyermeket nevelő támogatott személyek igényelhetik, így ennek a feltételnek megfelelnek. Arról nem ír, hogy az Önök által megszerezni kívánt lakóingatlannak mennyi a vételára. Ha 2-3 millió forintot érő ingatlant szeretnének megvenni, akkor sajnos sem a fészekrakó hitel keretében, sem egyéb jelzáloghitel felvételével nincs lehetőség a finanszírozásra, mivel ilyen értékű ingatlant egyik bank sem fogad el fedezetként. Ebben az esetben egy nagyobb értékű, akár más személy tulajdonában lévő ingatlan bevonására lenne szükség.

Ahhoz, hogy konkrét, személyre szóló hitelajánlatot tudjunk készíteni Önöknek, szükség lenne a lakásszerzés részleteinek és a jövedelmi helyzet ismeretére. Ezeket az információkat online adatlapunk kitöltésével küldhetik el lakáshitel kalkulátorunk segítségével. Ha megoldható a hitelfelvétel, Szakértőink díjmentes ajánlatban értesítik Önöket!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése