Üdvözlöm Önöket!

2008-ban vettem fel az Aegon banknál devizakölcsönt, amit idáig tudtam fizetni, de az utóbbi időben nem a teljes összeget, csak havi 50-60 ezer Ft-ot, a 90-95 ezer helyett. A sok kis elmaradásból most már közel 400.000.- Ft lett. Még nem mondták fel a hitelt, de behajtóknál van és nem tudom kifizetni még részletben sem, hanem továbbra is küldöm a bankba minden hónapban a havi 50-60 ezret.

Másfél éve kértünk egy tőkésítést, azt meg is kaptuk, de a bank szerint nincs más megoldás, mert már bárlistás vagyok. A hitelbiztosítást már felmondták, mert azt se tudtam fizetni. Úgy gondoltam, hogy minél többet a bankba tudjak vinni.

Szeretném megkérdezni, hogy mit tudnak nekem javasolni, mert félek, hogy felmondják a hitelemet. Illetve, hogy hol tudnék egy másik hitelbiztosítást kötni? Bejelentett munkahelyem sajnos nincs.

A válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm.
Mónika

Kedves Mónika!

Behajtás alatt lévő hitelügylet esetén adósságrendező, hitelkiváltó konstrukciót sajnos már nem tudunk Önnek ajánlani. A bankok ugyanis csak olyan fel nem mondott kölcsönt váltanak ki, melynek egyenlege nem mutat elmaradást, hátralékot. A másik hitelből történő adósságrendezésnek ugyancsak akadálya, hogy adatai időközben BAR listára kerültek. Negatív tartalmú BAR lista pedig minden pénzintézetnél kizárja a benyújtott hitelkérelem pozitív elbírálását. A hitelfelvételhez bejelentett munkahelyre is szükség lenne. Hivatalos jövedelemigazolás nélkül, tisztán fedezet alapon ma már egyik hitelintézetnél sem nyújtható kölcsön.

Ebben a helyzetben csak a behajtóval és a pénzintézettel való közös megegyezést tudjunk Önnek javasolni. Mivel a hitelfedezeti biztosítás díjnemfizetés miatt megszűnt, arról, hogy ennek újbóli megkötésére van-e lehetőség, az érintett biztosító intézetnél (Aegon) érdeklődhet. Külön hitelfedezeti biztosítások közvetítésében irodánk nem illetékes.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tiszteletem!
Az egyik hazai banknál van folyamatban hitelkérelmem. A hitel szabad felhasználású, ingatlanfedezetű és 15 évre kértem volna, de korom miatt (58) csak 12 évre kaptam. Így viszont az összeg kevesebb, mint amire számítottam. A bank azt javasolta keressek biztosítót, ami köt velem a hitel mellé életbiztosítást annak lejártáig. Ebben kérném tanácsukat illetve segítségüket.
Köszönettel.
István