Tisztelt Hitelnet!

Azzal kezdeném, hogy hitelcsapdába kerültem. 2 hitelkártyám van, amit szeretnék kiváltani. Emellett 2 személyi hitel, amiből az egyik lejár 1 éven belül. Van egy lakáshitelem is.

A hitelkártyák törlesztő részlete: 50.000 Ft.
A személyi hiteleké: 17.000 Ft.
A lakáshitel 32.000 Ft.
A fizetésem 148.800 Ft nettó + a családi pótlék 13.700 Ft.

Szeretnék a hitelkártya tartozástól megszabadulni. Minden banknál elutasítanak, holott nem vagyok a KHR listán, nincs késedelmes fizetés. A lakásom új építésű, de még nincs tulajdoni lapom. A lakáshitelemhez nem szeretnék nyúlni, mert Chf-es és várom a fejleményeket.

Válaszukat és türelmüket köszönöm.
Üdv.
Beáta

Kedves Beáta!

Az adósságrendezéshez mindenképpen szükség lenne ingatlanfedezetre. Ingatlan bevonása nélkül nincs lehetőség a hitelkártyák és a személyi hitel visszafizetésére, mert pusztán a jövedelemre adott fedezet nélküli hitelek bírálata jóval szigorúbb, s további kölcsöntörlesztést már nem bírna el az Ön fizetése. Ingatlanfedezet nélküli hitel igénylése esetén ugyanis a pénzintézetek kiadásként veszik figyelembe annak a hitelnek a törlesztő részletet is, amit egyébként az igényelt kölcsönből kiváltana. Továbbá ingatlanfedezet nélkül csak a jelenlegi személyi hiteléhez hasonló kondíciókkal igényelhető kölcsön.

Megoldás a lakáshitellel terhelt ingatlanra történő hitelfelvétel lenne. Erre a lakásvásárlási hitelt követően adósságrendező vagy szabad felhasználású hitelt igényelhetne, mellyel tisztázni lehetne a hitelkártya tartozásokat és a személyi hiteleket. Ehhez szükség van olyan tulajdoni lapra, melyen csak az Ön lakása szerepel és tulajdonosként már véglegesen bejegyezték Önt. A havi 32.000 Ft-os törlesztésű lakáshitel valószínűleg nem olyan nagy összeg, hogy mellé az új lakás – értéke alapján – ne bírna el további jelzáloghitelt, valamint e havi kiadás mellett nettó keresete is elbír még további hiteltörlesztést.

A hitelbírálat során vizsgálják a pénzintézetek az igénylő hitelmúltját. Igazolni kell tehát, hogy a hitelkártyákat és a személyi hiteleket szerződésszerűen törlesztette és nem mutat hátralékot egyik hitel egyenlege sem.

Az adósságrendezés keretében elérhető aktuális törlesztő részleteket online Hitelszámolónkkal Ön is kalkulálhatja. A keresés eredményeként kiadott legkedvezőbb adósságrendező hitelkonstrukciókról további részletes ajánlatot is kérhet, ha kitölti a honlapunkon található ajánlatkérő adatlapot!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése