Üdvözlöm.

2008-ban vettem fel CHF alapú hitelt. Most szeretnék változtatni a konstrukción, ugyanis kb. duplája annak, amit elkezdtem törleszteni. Ráadásul hiába fizetem, a tartozás több lett a kamatok miatt. Rendesen fizetek, így megkérdeztem a bankot, milyen lehetőségeim vannak most. Azt a választ kaptam, hogy csak az 1 összegben való kifizetésre van módom, mivel forinthitelre való átváltáshoz ismét hitelbírálat szükséges. Nincs Magyarországon bejelentett munkaviszonyom. Nem értem, ha 1szer végigcsináltam ezt a procedúrát, miért kell megismételni? Én csak kedvezőbb feltételekkel szeretnék fizetni. Ha nem kapok lehetőséget változtatni, fennáll a lehetősége, hogy nem fogom tudni továbbra ezt a hitelt fizetni. Azt gondolom, ez a bank szempontjából szintén nem jó megoldás.
Viktória

Kedves Viktória!

Hitelkiváltás esetén valóban újabb hitelbírálatra van szükség. A hitelkiváltás egy újabb kölcsön felvételét jelenti, s a bankok számára törvény írja elő a jövedelemvizsgálatot minden egyes hitelügylet esetén. Ez alól sajnos az Ön esetében sem tehet kivételt a bank.
Hitelkiváltás esetén azonban nemcsak a magyarországi munkaviszony fogadható el. Külföldön szerzett jövedelemmel is vehető fel hitel.
Kérjük, próbálja ki hitelkalkulátorunkat, s Hitelszakértőink tájékoztatni fogják a forint alapú hitelkiváltás lehetőségeiről.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hölgyem, Uram!
Szeretném a segítségüket kérni. Sajnos Báros vagyok, vásároltam családi házat, de a törlesztőrészlet már nagyon magas és ezt szeretném kedvezőbbre váltani. Minden megoldás érdekel! Az ingatlan értéke kb. 11.000.000 Ft és 6.000.000 Ft-ra lenne szükségem. Hitelösszeg: 4.700.000 Ft.
Tisztelettel: István