Tisztelt Szakértő!

Az én problémám röviden annyi, hogy megpróbáltuk mi is átváltani a hitelünket, de nem ment. Falba ütköztünk mindenhol. Elsőként a férjem munkanélküli lett és neki nem volt kereseti igazolása. Az én bérem és a családi pótlék összege nem terhelhető 33%-nál többel. Kezeseket kértek, ami a mai világban nagy “luxus”. 3 900 000 Ft-ot vettünk fel 2005-ben és semmiféle elmaradásunk nincs a mai napig és nem is volt. Időközben született 2 gyermekünk. Jelenleg kapjuk a támogatást az ovira és bölcsire is. Az én teljes pénzem 102300+26600 családi pótlék. Igazából az érdekelne, hogy ezt a 45000 Ft-os törlesztést hogyan tudnám valahogy kisebbre venni? És még van hátra 13 év. Ha kiszámolom, közel 10 millió lesz a ház, ami már a felét sem éri meg. Mi miért nem kaphatunk semmiféle támogatást a gyerekek után? Annak idején nem írtuk alá a papírt, mert nem volt biztos semmi. De közben összejöttek a gyerekek 15 hó különbséggel és bosszant, hogy mások kaptak támogatást, mi nem. Köszönöm előre is válaszát:
Judit

Kedves Judit!

Ha devizahitelét most szeretné kiváltani, akkor azt napi árfolyamon teheti meg. Számolni kell tehát azzal, hogy a kiváltással a jelenleg magas devizaárfolyamok miatt azonnali árfolyamveszteség realizálható.

Hogy választ tudjunk adni arra a kérdésére, hogy van-e lehetőség jelenlegi törlesztő részlete csökkentésére, további információkra is szükség lenne. Kulcskérdés, hogy mekkora a fennálló tartozás az aktuális árfolyamon? További kérdések merülnek fel a fedezetül felajánlott ingatlannal, valamint az Ön munkaviszonyával kapcsolatban. Az igazolt jövedelem mellett fontos szerepet játszik a háztartás rendszeres kiadásainak összege. A hitelbírálat során a kiváltandó kölcsön havi törlesztésével nem kell számolni. Ha kitölti online adatlapunkat, akkor Tanácsadóink tájékoztatni tudják az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő adósságrendező hitelekről.

Ha nem hitelkiváltásra gondolt, akkor egyéb fizetéskönnyítő lehetőségért a hitelfolyósító bankhoz fordulhat. Szóba jöhet esetleg a futamidő hosszabbítás, illetve a bank által felajánlott egyéb átmeneti segítség.

Ugyancsak megoldás lehet a törlesztő részlet mérséklésére az árfolyamrögzítés, mely ugyan jelenleg még nem kérhető, de várhatóan áprilistól lesz rá lehetőség. Az árfolyamrögzítés lényegéről bővebben IDE kattintva olvashat.

Amennyiben lakásukat használt ingatlanként vették, akkor valóban nem jogosultak utólagos vissza nem térítendő támogatásra. Ha azonban új lakást vásároltak, akkor az utóbb született gyermekek utáni támogatás igényelhető, ha a kölcsönszerződés aláírásakor érvényben lévő szabályzás ezt lehetővé tette. A jogosultságról a hitelfolyósító bankban érdeklődhet.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Megemelkedett devizahitelünket és még egy meglévő hitelünket szeretnénk összevonni, hogy kevesebb legyen a havi törlesztés, ami így összesen 70.000.- Ft. Így nem jutunk egyről a kettőre és a számláink is szaporodnak és ha lehetséges lenne egy picit maradhatna pénzünk, hogy kicsi fiúnk ne nélkülözzön.
Köszönettel.

Szeretnék érdeklődni, hogy lehetne havonta a törlesztő kevesebb? Az OTP Banknál van egy forint lakáshitelünk, ami májusban lesz 7 éve, hogy fizetjük, havonta 70 ezer Ft. 7 milliót vettünk fel, jelenleg még 7 millió a tartozás, idáig a kamatokat fizettük, és van egy autóhitelünk, ami svájci frank. 35 ezres törlesztő 75 ezer Ft-nál jár már. Még az autóra is 3 millió körüli tartózás van és hogy lehetne a kettőt összevonni vagy valami más lehetőséget kitalálni rá, hogy havonta ne legyenek ekkora törlesztő részleteink, 140 ezer – 150 ezer között?