Hogyan alakul az LTP betétem sorsa?

2005-ben vettünk fel lakástakarékkal kombinált jen alapú hitelt. 8 évig 10.800.- Ft körüli összeget fizetünk. Ez 96 hónap. Ehhez jön még az állami támogatás és a kamatok. Nem értem, hogy a bank miért mégis csak kb. 800.000 Ft betéttel számol előre, hiszen csak a mi befizetéseink jóval többek, mint ez az összeg. Mi lesz a sorsa a befizetéseknek, az állami támogatásnak, a kamatoknak, mert ez mégiscsak egy betét, nem gondolom, hogy ilyen tetemes költséggel járna!?
Köszönettel: Ani

Kedves Ani!

Sajnos nem tudunk arra magyarázatot adni, hogy a bank miért ekkora összegű betéttel számol. Az LTP szerződés lejáratakor önnek a megtakarítása a havonta befizetett összegből, az arra járó állami támogatásból (mely évente maximum 72 ezer forint), valamint a betéti kamatokból fog összeállni. Ez fogja a felvett hitel tőkéjét egy összegben csökkenteni.
Javaslom, hogy keresse fel az érintett pénzintézetet, ahol pontos tájékoztatást kaphat az LTP megtakarítással kapcsolatos kérdéseire!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Lakásépítés előtt állunk, jelenleg nincs Ltp-s szerződésünk, de szeretnénk kötni. Munkáltatónk Cafetériába beszámítaná 5 évig.
Milyen lehetőségeink vannak? Milyen áron, ha havi ltp-s befizetés 2×20 ezer Ft?

Kedves János!
Lakás-takarékpénztári szerződések kötésében irodánk nem illetékes, így sajnos ebben a kérdésben nem tudunk Önnek segíteni.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x