Az elmúlt évek folyamán több, kisebb összegű hitel felvételére is sor került, melyek törlesztése azonban hónapról hónapra egyre nagyobb terhet jelent a háztartás költségvetése számára? Olyan pénzügyi megoldást keres, melynek segítségével összevonhatók meglévő kölcsönei? Ez esetben az adósságrendező hiteleket ajánljuk. A megfelelő hitelkiváltó kölcsön felvételével nagymértékben csökkenthető a havi törlesztési kötelezettség.

Több, kisebb összegű kölcsönt akkor érdemes összevonni, ha Ön rendelkezik ingatlannal, mely az adósságrendező hitel fedezetként bevonható a kölcsönügyletbe, így lehetséges ugyanis a korábbinál lényegesen kedvezőbb hiteltermék igénylése.

Hitelösszevonás esetén a hitelnyújtó pénzintézet minden egyes kiváltandó kölcsön esetében megvizsgálja, hogy annak törlesztése problémamentesen zajlott-e, azaz a törlesztő részletek időben levonásra kerültek-e, vagy esetleg előfordult, hogy a bank nem tudta levonni és a visszautasított tételek között szerepelt.

Ha több meglévő hitelét szeretné összevonni egy adósságrendező kölcsön keretében, akkor minden egyes hitel tekintetében szükség van olyan igazolásra, mely tartalmazza a fennálló tőketartozás pontos összegét, valamint a korábbi hitelt folyósító bank számlaszámát, ahova hitelkiváltás esetén utalni kell a tartozás összegét.

Hitelek összevonása előtt Hitelkalkulátorunk segítségével Ön utánanézhet az adósságrendező kölcsönök aktuális törlesztésének is, így kiderül, hogy a hitelek egybevonásával havonta mekkora összeggel csökkenthető a háztartás kiadása. Ez esetben kalkulátorunkból az „Adósságrendezés ingatlanfedezettel” hitelcél kiválasztása javasolt.

Az adósságrendező jelzáloghitelek továbbra is elérhetők deviza és forint alapon egyaránt. Deviza alapú hitelkiváltó kölcsön bankpartnereink kínálatában már forintban fix törlesztéssel is kérhető.

Ha Ön fedezet nélküli személyi kölcsönt, áruhitelt, autóhitelt és jelzáloghitelt is kivált egyidejűleg, akkor a fedezet nélküli kölcsönök esetében a hitelkiváltás után igazolást kell hozni azok megszűnéséről, míg jelzáloghitelek kiváltása esetén a földhivatal által érkeztetett törlési papír bemutatására van szükség.

A hitelkiváltó kölcsön igénylése előtt a Hitelnet irodáiban és Partnereinél van lehetőség előzetes hitelbírálatra is, melyhez a jövedelemigazoláson, valamint a személyes és ingatlanadatokon kívül szükség van a kiváltandó hitelek törlesztési bankszámlájára is. Pozitív előminősítés esetén nincs akadálya a fennálló tartozások egy hitelbe való összevonásának.
Hitelek összevonásával kapcsolatos további kérdéseivel forduljon bizalommal Tanácsadóinkhoz!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tiszteletem.
Van 3 hitelünk, 2 személyi és 1 jelzáloghitel, össz-vissza kb. 5 000.000 Ft és kb. 8 milliót érő ház.
Hogyan lehet összevonni a hiteleket és mennyi időre és mennyivel kellene törleszteni? Eddig 75 000 Ft törlesztünk.

Tisztelt Cím!
Van egy CHF alapú jelzáloghitelünk és két hitelkártyán is van tartozásunk. A végtörlesztést szeretnénk és a kártyahiteleket is rendezni kívánjuk. Mindezt egy forint alapú jelzáloghitel felhasználásával. Kérem amennyiben van erre lehetőség, úgy tájékoztasson.

Szeretnék érdeklődni, hogy a következő adatokat figyelembe véve van-e esély hitelkiváltással törlesztőrészlet csökkentésére:
Lakáshitel: 5.000.000 FT-ot vettünk fel, még kb. 8.500.000 Ft-tal tartozunk (2008-as,japán yen-es, jelzáloghitel, eddig csak a kamatot törlesztettük)
Hitelkártya: 2x 200.000 Ft(ennyi rajtuk a tartozás)
Az ingatlan, amin a jelzálog van kb. 12 milliót ér.
Vőlegényem havonta nettó 150 ezer Ft-ot, én nettó 95 ezret keresek.
Köszönöm válaszát!

Jelenleg több kölcsönünk is van:
lakáshitel 15000000 Ft
Gépkocsi 2600000 Ft
Személyi hitel 1000000 Ft
Személyi hitel 415000 Ft
Hitelkártya 466000 Ft
Hitelkártya 272000 Ft
Minden hitelünket rendesen határidőre törlesztjük.
Elmaradásunk nincs.
Szeretnénk összevonni az összes hitelünket. Ezzel csökkentve a törlesztő részleteket.
A problémát az okozza, hogy az ingatlan értéke amiben lakunk 18000000 Ft. Más fedezetet nem tudunk bevonni.
Alkalmazottként dolgozom az igazolt jövedelmem havi 119000 Ft.
Van erre valamilyen megoldás ?