Tisztelt Hitelnet!

Van egy lakáshitelünk az FHB Banknál. Pontosabban a párom édesanyjának, aki sokáig nem fizette. Mi 2016. 04. hó óta rendszeresen utalunk a banknak egy általuk meghatározott összeget. Én a kivonatokból azt látom, hogy a "nem lejárt tőke tartozás", a "nem lejárt (elhatárolt) ügyleti kamat tartozás", "nem lejárt (elhatárolt) kezelési költség tartozás", "lejárt tőketartozás", "lejárt ügyleti kamat tartozás", "lejárt kezelési költség és/vagy ügyintézési költség tartozás" összegei valamelyest csökkennek de a "teljes tartozás" hónapról hónapra nő.
Laikusként kérdezem, hogy ez így számunkra mit jelent? Soha nem tudjuk majd kifizetni, mert csak több lesz?

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy felvettek egy személyi kölcsönt is, ahol a ház lett a zálogtárgy. Sajnos ez sem volt fizetve, így végrehajtásra került az ügy. Mi próbálunk megállapodni a bankokkal, de félek, hogy ebből már nem lesz kiút.

Ezek fényében, van esélyünk ara, hogy esetleg felveszünk egy újabb hitelt, amivel kiegyenlítjük a régieket? Vagy bármi megoldás, hogy ne fizessünk ki a házra 7-8 milliót miközben az értéke még 6 millió forint sincs?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Tünde

Kedves Tünde!

Az FHB Bank felé fennálló tartozásról az érintett bankfiók tud Önöknek részletes tájékoztatást adni az adott hitelügylet ismeretében.

Hitelkiváltó kölcsön igénylésének alapfeltétele a problémamentes hitelmúlt. Elmaradással rendelkező, hátralékos kölcsönt a bankok nem váltanak ki. Ugyanez a helyett a felmondott, végrehajtás alatt lévő hitellel is. Adott ingatlanra tehát nem tudnak adósságrendező hitelt felvenni.

Ha Önök nem szerepelnek sem az FHB Banktól felvett lakáshitelben, sem a jelzálog alapú személyi kölcsönben, így a Központi Hitelinformációs Rendszerben sincs Önökről negatív információ, s van lehetőségük másik ingatlanfedezet felajánlásra, akkor szabad felhasználású jelzáloghitelt lehetne felvenni, melynek Ön és párja lenne az adósa, s ebből tudnák visszafizetni az anyósa ingatlanát terhelő hátralékos, illetve felmondott hiteleket.

Az elérhető szabad felhasználású jelzáloghitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket. A személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Amennyiben nincs lehetőség másik ingatlanfedezet felajánlására, a bankkal, illetve végrehajtóval történő megegyezés lehetséges.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Arról szeretnék érdeklődni, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a jelzáloghitelemet a bank felmondta, de nem azért, mert nem volt törlesztve, hanem azért, mert jelzáloggal terhelt ingatlan 1/3 részére végrehajtási eljárást indítottak.