Hitelkiváltásnál probléma a korábbi elmaradás?

Tisztelt Hitelnet!

Két különböző banknál felvett személyi kölcsönnel rendelkezem, és körülbelül egy évvel ezelőtt volt némi elmaradásom a törlesztésekkel, amit azóta behoztam. Most szeretném, ha havonta némileg csökkennének a részletek, mert a feleségem szült, és így jövedelem kieséssel kell egy jó ideig számolnunk.

Gondot okozhat, hogy volt némi zavar akkoriban a fizetéssel? Azóta mindig időben törlesztek. Saját lakással rendelkezünk, jövedelmem 145 000 forint. A két hitel törlesztői összesen 41 200 forintot tesznek ki jelenleg havonta.

Köszönöm válaszát.
Károly

Kedves Károly!

Hitelkiváltás során a bankok vizsgálják a kiváltandó kölcsön problémamentes törlesztését. Ha a korábban keletkezett elmaradás rövid ideig állt fenn, s a hátralék befizetésre került, akkor valószínűleg ez nem ad okot a hitelkérelem elutasítására.

A hitelkiváltásnál a bankok az Ön fő jövedelme mellett másodlagos bevételként elfogadják a felesége gyermek után kapott juttatását is, ami növeli a fizetőképességüket. A személyi hitel havi törlesztő részletével viszont nem kell számolni a hitelbírálat során, hiszen a kölcsönök kiváltása után ez a törlesztési kötelezettség nem marad meg, a hitelcél éppen ezek megszüntetése. A hitelek kiváltását hivatalos banki igazolás alapján a pénzintézetek fogják egymás között intézni.

A hitelkiváltással elérhető új törlesztő részletet online Hitelkalkulátorunk segítségével Ön is kiszámolhatja. Mivel a kölcsön folyósítása ingatlan fedezete mellett történik, ezért biztosan jóval alacsonyabb törlesztő részlettel kalkulálhatnak, mint az eddigi 41.200.- Ft. Személyre szóló hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, melyből megismerhetik az aktuális kamat mértékét és a járulékos költségeket is!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Ki szeretném váltani a személyi kölcsönömet, mert egy ideje csak csúszással tudom fizetni. A törlesztő részlettel 1 hónapot mindig el vagyok maradva. 400 ezer forint kellene, hogy kitisztázzam.
Várom válaszukat.
Köszönöm.
Boglárka


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x