Hitelkiváltásnál elfogadható fedezetként az üzlethelyiség?

Tisztelt Szakértő!

34 éves vagyok. Két éve üzemeltetek gyümölcs- és zöldségboltot. Hivatalosan igazolható jövedelmem van, adótartozásom nincsen. Feleségemnek van munkaviszonya, de három hónap múlva szülni fog. A munkaviszonya továbbra is megmarad, de így némi jövedelemkiesés várható majd. Ez azért jelent problémát, mert havonta törlesztenünk kell szabad felhasználásra kapott hitelt. Még körülbelül 400 000 forint van hátra belőle, havi 17 000 forintjával kell fizetnünk.

Van-e bármilyen mód arra, hogy ezt a részletet csökkentsük? Ingatlanfedezetnek elfogadható-e olyan üzlethelyiség, amihez kapcsolódik egy 25 négyzetméteres lakrész? A eredeti hitelösszeg 1,5 millió forint volt, fedezetként a szüleim háza lett bevonva, de most nem szeretnék újra azt terhelni. Ha lehet, akkor ehhez a kis összeghez a fenti ingatlant adnánk fedezetül.

Ha ez az ingatlan mégsem megfelelő, akkor azt kérdezném, hogy ingatlanfedezet nélkül milyen lehetőségeink lennének a hitelkiváltásra?

Várom válaszát és előre is köszönöm a tájékoztatását.
Üdvözlettel, Bálint

Kedves Bálint!

Jelzáloghitel fedezetéül pénzügyi partnereink üzlethelyiséget nem fogadnak el. Vegyes funkciójú ingatlan abban az esetben lehet hitelkiváltó kölcsön fedezete, ha a lakófunkció meghaladja az 50%-ot.

Az adósságrendező kölcsönök minimális összege azonban 1 millió forint, tehát 400 ezer forint visszafizetéséhez nem tudnak hitelkiváltó kölcsönt felvenni. Esetleg még szabad felhasználású jelzáloghitel felvételében gondolkodhatnak, ami szintén 1 millió forinttól igényelhető, de mivel szabadon felhasználható, az összegből a fennálló tartozás is kifizethető, a maradék összeget pedig bármire felhasználhatják.

Ingatlanfedezet nélkül személyi kölcsönhöz juthatnak, de azt nem javasoljuk hitelkiváltásra, mivel magasabb kamatláb mellett érhető el, mint a jelenlegi jelzáloghitelük, tehát valószínűleg nem csökkenne általa a havi törlesztési kötelezettségük.

Ha a szabad felhasználású hitellehetőség is érdekelné Önöket és a vegyes funkciójú ingatlan megfelel a fenti feltételnek, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni az elérhető legkedvezőbb hitellehetőségekről!

További kérdések esetén forduljanak bizalommal Hitelszakértőinkhez!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x