Kedves Cím!

2006 júliusában vettünk lakást, 30% férj, 70% én nevemen. A hitel az ő nevére szól. Jelenleg válóperben állunk, a része rám íródik, cserébe gyerektartást nem kell fizetnie. A lakás kb 10,3 M-t ér. A válás miatt át kell vennem a hitelt, de nincs még jövedelmem, most kezdtem dolgozni. Van egy kedves távoli rokonom, akinek 180 ezer nettó bejelentett jövedelme van. Mondta, hogy átveszi a hitelt. an erre mód? Részt nem szerez az ingatlanból.
köszönöm válaszukat. Életmentő.
6,65 M-t vettünk fel anno, aztán jóváírtak 750 ezret a FOT miatt a 2 gyereknél, ezt a kincstári jogot már törölték, lejárt. Most 34.600 CHF a tartozásunk.
Nekem lehet végtörleszteni? Hogyan lehetne a legegyszerűbben megoldani?
Köszönöm válaszukat!!!
Tímea

Kedves Tímea!

Ahhoz, hogy a végtörlesztéshez igényelni kívánt hitelben a volt férjének ne kelljen szerepelnie, az Ön nevére kell kerülnie az ingatlannak.
A végtörlesztéshez elvileg igényelhető forinthitel a 180 ezer Ft nettó jövedelemmel rendelkező személy bevonásával. Rögzített árfolyamon történő végtörlesztésre Önnek akkor van lehetősége, ha a felvett devizahitel lakóingatlanra lett bejegyezve, s a folyósításkor érvényes árfolyam nem haladta meg a 180 Ft-ot.
A végtörlesztésekhez igényelhető forinthitelekről elsőként a folyósító pénzintézetnél kellene érdeklődni. Irodánk hitelajánlatot sajnos nem tud adni Önnek, mert a jelenlegi törvényi szabályozás nem teszi lehetővé, hogy a hitelközvetítők részt vegyenek a kedvezményes végtörlesztés lebonyolításában.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése