Hitelkiváltás részmunkaidős állással?

Tisztelt Hitelnet!

Tavaly szabad felhasználású hitelt vettem fel, összesen 1,2 millió forintot. A hitel fedezetéül ingatlant is kért a bank, úgyhogy egy 12 milliós vidéki családi házat ajánlottam fel fedezetként, amire be is jegyezték a bank jelzálogjogát. Az ingatlan egyébként a saját tulajdonom.

Sajnos időközben megszűnt a cég, ahol dolgoztam, és most csak részmunkaidős állással rendelkezem, havi 85 000 forintos fizetéssel. Ebből sajnos nehezen tudom a havi 25 000 forintos részletet fizetni, és úgy néz ki, hogy továbbképzés miatt a jövőben sem tudok majd teljes munkaidős állást vállalni egy darabig.

Van arra bármilyen lehetőség, hogy részmunkaidős fizetéssel kedvezőbb törlesztő részletet kaphassak?
Ha ez nem oldható meg, akkor tudnának-e tanácsot adni abban, hogy a meglévő hitel kiváltása nélkül hogyan csökkenthetném a mostani törlesztő részletemet?

Köszönöm a tájékoztatást.
Edit

Kedves Edit!

85 000 Ft-os keresettel van lehetőség hitelfelvételre, jelzáloghitel ugyanis már a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelem esetén igényelhető. Hitelkiváltás kalkulátorunkkal számolva megtudhatja, hogy szabad felhasználású hitelének kiváltásához mely hitelkonstrukció lenne a legkedvezőbb. Az adósságrendező és a szabad felhasználás ingatlanfedezettel hitelcél egyaránt megfelelő lehet a kölcsön kiváltásához.

Ha talál olyan konstrukciót, mely kedvezőbb jelenlegi törlesztő részleténél, akkor érdemes további részletes, személyre szóló hitelajánlatunkat is megismernie. Ajánlatkérését online nyomtatványunk kitöltésével küldheti el. Díjmentes hitelajánlatunkból megismerheti a hitelkiváltó kölcsön felvételével járó költségeket, illetőleg bankpartnereink aktuális díjkedvezményeit. Díjelengedési akció keretében a járulékos költségek jelentős része megspórolható.

Ha esetleg nem talál az igényeinek megfelelő, a jelenleginél kedvezőbb hitelkonstrukciót, akkor a havi törlesztő részlet csökkentése miatt a hitelnyújtó bankhoz fordulhat. A pénzintézetnél megismerheti a fizetéskönnyítési lehetőségeket. Ilyen például a futamidő hosszabbítása, ha nem a maximális futamidőre vette fel a kölcsönt. A bankok lehetőséget biztosítanak olyan megállapodást megkötésére is, melynek keretében – átmenetileg – egy Ön által vállalt, csökkentett havi törlesztést kell fizetnie. Ám tudnia kell, hogy a törlesztés csökkentés idejének lejárta után – mely általában 6 hónap – az aktuális tőketartozása és az érvényes hiteldíjak alapján új törlesztő részletet állapít meg a hitelintézet, mely magasabb lehet a jelenlegi törlesztésénél.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x