Hitelkiváltás megoldható felmondott hitel esetén?

Tisztelt Hitelnet!

Nyugdíjas vagyok, mellette dolgozom. Az AXA Bank átadta 2 felmondott hitelemet az OTP Faktoringnak, mert nem tudtam fizetni, meghaladta a minimálbért a nem fizetés. 2015.11.20.-án aláírtuk az AXA központjában a Restart hitelt. Igérvényt kaptunk az AXA Bank jelenlévő 2 illetékesétől akik aláírták a Restart hitelkérelem befogadását, hogy most már biztos, hogy így kevesebbet fizetek, és rendben lesz a hitelem. Befizetették velem 2015.11.25.-ig az első részletet, majd ahogy kérték: befizettem a 2.-at, majd a 3.-at, és kaptam 2016. január végi keltezéssel egy restart hitelt elutasító levelet, minek utána újra nem lett fizetve az emelt hitel. Bar listás lettem 2016. április 20.-án. Ügyvédhez mentem bíróságra adni a szerintem jogsértően megemelkedett CHF hitelem miatt az AXA Bankot, mert nem értek egyet devizahitel számítások alapján megállapított hitelösszeggel. Azt javasolta, peren kívűl állapodjunk meg a bankkal, ha nem megy akkor pereljünk.

Megpróbáltam megegyezni az AXA Bankkal és vételi ajánlatot tettünk a fiaimmal, de mindannyiszor elutasította a Bank hivatkozva: a fedezet többet ér, mint az általunk ajánlott összeg és nem engedte ki. Egyik hitelünket sem. Játszottak velünk, mert arra biztattak, hogy tegyek emeltebb vételi ajánlatot ami elfogadható. Tettem, már 10%-kal többet mint amit felvettem 2008 júniusában. Már minden családtagtól kölcsönkértem amit lehetett, hogy ha fizetni kellene, de nem volt nekik elég. Most a Faktoringnál van a felmondott hitelem.

Mit tehetek, hogy ne hajtsanak végre? 58 éves özvegy vagyok és nyugdíjas, de mellette persze hogy dolgoznom kell. 16 éve halt meg a férjem. Egyedül élek, 62.000 Ft a korengedményes nyugdíjam.

Milyen lehetőségem van?
Köszönettel.
Erzsébet

Kedves Erzsébet!

Irodánk jogi ügyekben nem illetékes, így az ügy jogi részét illetően nem tudunk állást foglalni.

Ami a hitelkiváltást illeti, aktív KHR esetén sajnos nincs lehetőség hitelkiváltó kölcsön igénylésére, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkiváltó konstrukciót javasolni.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x