Ki szeretné váltani korábbi hitelét, de nem tud vagy nem akar jövedelemigazolást hozni? Csökkenteni szeretné havi törlesztő részleteit és kiváltaná meglévő hiteleit?

A banki szigorítások következtében a hitelfelvétel feltételei valamennyi banknál jelentősen megváltoztak. A felvehető hitel összege a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékéhez képest csökkent, az elvárt jövedelem nőtt.

A pénzintézetek által kínált hiteltermékek közül szinte teljesen eltűntek a jövedelem igazolás nélkül felvehető szabad felhasználású vagy lakáshitelek. A jövedelem igazolással igényelhető, de jövedelem összegének vizsgálata nélküli hitelkonstrukciók néhány banknál elérhetők továbbra is, de a felvehető hitel összege jelentősen csökkent.

Több olyan hazai bank is van a piacon, akik elsősorban hitelkiváltás esetén kínálnak kedvező kamatot és havi törlesztő részletet.  Ezek a pénzintézetek elsősorban azt vizsgálják, hogy a kiváltani kívánt hitelnek milyen volt a fizetési fegyelme, azaz a kölcsönszerződésben előírt fizetési határidő és a tényleges fizetés között mekkora időszakok teltek el. A legkedvezőbb ajánlatot abban az esetben lehet elérni, ha az elmúlt hónapokban nem volt 5-15 napnál nagyobb fizetési késedelem.

Hitelkiváltás esetén az alábbi általános szabályokat kell figyelembe venni:

  • Felmondott hitel nem váltható ki sehol, hiszen az ilyen hátralékos, rosszul fizetett hitelektől minden pénzintézet inkább szabadulni próbál.
  • Rosszul fizetett hitelt sem kiváltható, a megfelelő fizetési fegyelmet általában az utolsó 3-6 havi bankszámlamúlttal kell igazolni.
  • Van olyan pénzintézeti partnerünk, ami hitelkiváltás esetén nem vizsgál KHR státuszt, csak azt, hogy a kiváltani kívánt jelzáloghitel az utolsó hónapokban rendesen legyen fizetve.
  • A felvehető hitel összege nem haladhatja meg az ingatlan(ok) forgalmi értékének 80%-át, de ezek az un. magas finanszírozású kondíciók csak erőteljes jövedelem vizsgálattal vehetők fel. Szabad felhasználású jelzáloghitel esetén feltétel továbbá az is, hogy az ingatlannak minden esetben megfelelő lélekszámú településen kell lennie.
  • A legkedvezőbb kamatok és kondíciók az ingatlan értékének 60-70%-ig történő hitelösszeg esetén érhető el, a törlesztő részleteket megtekintheti hitelkiváltás kalkulátorunk segítségégével.
  • Ingatlan fedezet nélkül személyi kölcsön kiváltása esetén törlesztő részlet csökkenést akkor lehet elérni, ha a hitel mögé ingatlan fedezet is bevonásra kerülhet. Fedezet nélküli személyi hitel fedezet nélküli hitelre történő kiváltásával nem csökkenthető a havi részlet jelentősen, legfeljebb hosszabb futamidő esetén.
  • Korábban felvett devizahitel esetén fontos szabály, hogy gyenge forint árfolyam esetén ne váltsuk át forint alapú hitelre, hiszen ezáltal az árfolyamveszteséget azonnal és visszavonhatatlanul realizáljuk.

Holnapunkon található hitelkalkulátor segítségével tekintse meg, hogyan alakulnának a havi részletei a kívánt futamidő alatt devizanemenként. Személyre szóló hitelajánlatunkért töltse ki adatlapunkat is és kollégáink megkeresik az Ön számára elérhető legkedvezőbb lehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Munkanélküli vagyok, de van két hitelkártyám és ki szeretném fizetni. Ha ki tudnám, akkor könnyebb lenne az életem. Az élettársam segítene a havi törlesztésben, ha lenne rá valami megoldás. Tudom, lehetetlen amit kérdezek, de kíváncsi vagyok, hogy van-e remény.