Fizetési nehézségek adódtak a hiteltörlesztésében? Havi törlesztőrészletei Jelentősen megemelkedtek? Weboldalunkon található hitelkiváltás kalkulátor segítségével megtekintheti, hogy mennyit takarítana meg havonta, ha kedvezőbbre cserélné jelenlegi hitelét!

A Hitelnet irodáiban tanácsadóink folyamatosan figyelemmel kíséri a hitelpiac újdonságait, kollégáink naprakész információkkal rendelkeznek az elérhető legkedvezőbb hitelkondíciókról . Kérje személyre szóló ajánlatunkat díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Fizetési nehézségei esetén lehetőleg ne várja meg amíg hátraléka keletkezik, ugyanis meglévő hitel kiváltása esetén minden hazai banknál alapfeltétel a problémamentes hitelmúlt valamint a megfelelő fizetési magatartás. Felmondott hitelt egyik hazai bank sem vált ki, a késedelmes állománytól mindenhol inkább szabadulni próbálnak.

A mindenkori minimálbért elérő, legalább 90 napos fizetési hátralékkal rendelkező ügyfelek BAR listára kerülnek és ebben az esetben már nincs lehetőség arra, hogy hazai pénzintézet adósságrendező hitelét próbálják igénybe venni. Az érdeklődők saját KHR státuszuknak a számlavezető bankjukban díjmentesen utána járhatnak. Hitelszakértőink a hitelfelvételi folyamat során kollégáink elsőként az aktuális BAR státuszát is ellenőrzik.

Abban az esetben, ha AKTIV státusszal rendelkezik (aktív = rendezetlen hátraléka van), hazai bankoknál sajnos nincs lehetőség a hitelfelvételre.

Ha PASSZÍV státuszban van, - ami annyit jelent, hogy a hátralékot sikerült rendezni adott pénzintézet felé – akkor nincs kizárva a hazai hitelügyintézés lehetősége, de a visszafizetés és az újabb hitelfelvétel között minimum 6-12 hónapnak el kell telni. Ekkor is csak lényegesen kedvezőtlenebb feltételekkel - pl.: kamatfelár - juthat hitelhez, mint az az ügyfél aki nem szerepel a BAR listán.

>miatt van rendkívül nagy jelentősége annak, hogy fizetési nehézség esetén ne tétlenkedjünk, hanem forduljunk pénzügyi szakemberhez, így időben hozzájuthatunk a kedvező konstrukciókhoz.

Fizetési nehézség esetén megoldást jelenthet továbbá, ha adott pénzintézetnél kéri jelenlegi hitelének futamidő hosszabbítását.

Kérje személyre szóló hitelajánlatunkat online, díjmentesen kötelezettségek nélkül!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése